36 обекта на хутите в Йемен са били поразени от

...
36 обекта на хутите в Йемен са били поразени от
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания са поразили 36 обекта на хутите в Йемен

36 обекта на хутите в Йемен са били изумени от Съединени американски щати и Англия при втора вълна от офанзиви, които целят да лимитират опциите на бунтовниците да правят набези против търговски кораби в Червено море.

Новите удари са нанесени от военни кораби и самолети. На прицел са били взети подземни хранилища за оръжия, ракетни системи, пускови установки и други уреди.

 

 
Съединени американски щати нанесоха нов кръг от въздушни удари, ориентирани към Близкия изток, този път в Йемен. Те настояват, че дружно с Англия са направили офанзиви против места, свързани с йеменските бунтовници хути. Това са хората, които стоят зад всички офанзиви в Червено море и Аденския залив, нарушили международното мореплаване. Изтребители F/A-18, изхвърчали от самолетоносача " Дуайт Айзенхауер ", както и ракети Томахоук, изстреляни от американски военни кораби, са поразили 13 обекта в Йемен.
Джон Гамбрел – публицист от Асошиейтед прес

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че новите удари, подкрепени и от Австралия, Бахрейн, Канада и други страни, целят да внушат на хутите, че за тях ще има още последици, в случай че не спрат нападенията им против интернационалното мореплаване и военните кораби.

Докато английският му сътрудник Грант Шапс разясни, че ударите са били " пропорционални и ориентирани " и са осъществени в изискванията на самозащита и в сходство с интернационалното право.

През последните седмици Съединени американски щати и съдружниците им направиха над 10 удара по обекти на хутите, само че не съумяха да спрат офанзивите на групировката.

Управляваната от хутите Йеменска осведомителна организация Саба заяви, че Съединени американски щати и Англия са направили 14 рейда в провинциите Таиз и Ходейда.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР