350 служители на лондонското летище Хийтроу, които обработват багажа на

...
350 служители на лондонското летище Хийтроу, които обработват багажа на
Коментари Харесай

Едно от най-големите летища в света е блокирано заради стачка

350 чиновници на лондонското летище " Хийтроу ", които обработват багажа на пасажерите, започнаха тридневна стачка поради заплащането им.

В 04.00 часа тази заран започва 72-часовата стачка, която ще завърши рано сутринта в понеделник.

Стачкуващите служащи са членове на профсъюза " Юнайт " и са най-вече товарачи и разтоварачи на багажите на пасажерите. Техен шеф е компанията Menzies Aviation. Профсъюзът окачестви като " насмешка " предлагането на работодателя за нарастване на заплатите.

Стачката идва сега, когато доста почитатели на националните тимове по футбол на Англия и Уелс се насочат за Катар, където в неделя стартира международното състезание.

Ето за какво самолетни компании като Qatar Airways, Singapore Airlines и Emirates се чака да бъдат измежду най-сериозно засегнатите. Това обаче не се отнася за British Airways и Virgin Atlantic, които също правят полети до Катар, тъй като те употребяват друга компания за наземните си услуги.

Сериозно ще бъдат наранени доста други авиолинии, в това число презокеанските Air Canada, American Airlines и австралийската Qantas, както и някои от натоварените европейски авиолинии като ирландската Aer Lingus и Lufthansa с нейните дъщерни австрийски и швейцарски авиолинии.

Междувременно стана известно, че чиновниците на Кралските пощи ще стачкуват 6 дни през декември, в това число и на 24 декември – един от най-натоварените дни за пощите през годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР