35 майстори представят традиционни български занаяти на Пролетния панаир на

...
35 майстори представят традиционни български занаяти на Пролетния панаир на
Коментари Харесай

На Панаира на занаятите: Феерия от красота и изящество творят майстори от цяла България

35 майстори показват обичайни български занаяти на Пролетния панаир на занаятите, който бе открит през днешния ден с празник под дъжда в Пловдив. Шествието потегли от пл. „ Стефан Стамболов ”, с цел да спре на стълбите на Каменица, където надарените деца от отбор „ Тракия ” и фолклорна школа „ Челебийче ” накараха минувачите да захвърлят чадърите и да се заловен на хоро.
Прочетете още
„ Пловдив още веднъж е сърцето на занаятите. Щастлив съм, че тази година акцент в програмата е една традиция, която през годините бе на изгубване – направата на украшения от мъниста. Каним всички пловдивчани и гостите на града да се включат и да се насладят на събитието. То ще бъде приказност от хубост и великолепие ”, сподели доайенът Стоян Младенов.

Той ще бъде ръководител на журито на пленера „ Накити от мъниста ”  с присъединяване на най-известните български майсторки - Участници от цялата страна: Софка Радева, Марияна Вълкова, Веселина Жегова, Елка Иванова, Мария Христоскова, Цветанка Георгиева.

Програмата е доста разнообразна и включва приказна галерия „ Цветна магия ” на възпитаниците на Занаятчийското учебно заведение, работилници навън, демонстрации.

Събитието се провежда обичайно от Занаятчийската камара в Пловдив и е част от програмата за туризъм на глада. То продължава до 28 май в това число.

Занаятчийските шатри към този момент са подредени на ул. „ 11-ти август ” и ул. Д-р Георги Вълкович ” и оферират най-разнообразни артикули – кожени произведения, красиви бижута, дърворезби, икони, плетива. Накратко казано – за всекиго по нещо!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР