35-и ден на антиправителствени протести в столицата с искане за

...
35-и ден на антиправителствени протести в столицата с искане за
Коментари Харесай

35-и ден на антиправителствени протести в столицата

35-и ден на антиправителствени митинги в столицата с искане за оставки на държавното управление и на основния прокурор. Спокойна е ситуацията и на трите барикади - на площад "Независимост ", пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост. Хората към този момент се събират до фонтаните пред президентството на пл. „ Независимост ".

"Мотивацията е да събудим българския народ. Най-важното - имаме любовта на хората. Това е нещо, което аз открих с доста огромна изненада. Има чудесни, прелестни хора ", съобщи протестиращ там пред БНР.

"Аз съм на 91 години, баба Нетка. Искам Бойко да се осъзнае и да чуе гласа на хората! Ако не - аз ще отида при него! Баба Нета е тука да мете боклука ", съобщи стара дама.

"Живея още месец-два, в тази най-красива страна на света, пипвам самолета и се махам. Разбира се, в случай че настъпи демокрацията, ще остана ", сподели трети.

Нощта в палатковия лагер пред Министерски съвет е предходна умерено и без провокации. Шатрите и палатките остават и през днешния ден. Блокирано е пространството пред СУ „ Св. Климент Охридски”, както и кръстовището на Орлов мост.

„ Ние неговите неистини от 10 години ги слушаме, едно и също. Не чакаме да подаде оставка “, съобщи пред БНР участник в блокадата там във връзка предстоящите „ тежки решения” от страна на премиера Бойко Борисов.

„ Премиерът постоянно мени решенията си и не мога да си разреша да ги проучвам “, сподели различен.

„ Това е просто отлагане…При толкоз политически изявления всичко е едно лавиране, едно залъгване, отсрочване, отблъскване и неуважение на гласа на народа “, разяснява трети протестиращ.

Участниците в палатковите лагери в столицата, които са блокирали придвижването по трите основни кръстовища, обявиха решимостта си да останат там, до момента в който не получат желаните от тях оставки на премиера и основния прокурор.

От площада пред храм-паметник „ Александър Невски “ през днешния ден потегли протестно автошествие с искане за оставката на държавното управление по автомагистрала „ Тракия”, където провокира запушване, към Пазарджик и назад. Инициаторите са се самообявили като водачи, само че известието е изпратено от името на придвижване „ Заедно “.

Партия МИР пък провежда пред постройката на Министерския съвет цивилен митинг с искане за провеждането на парламентарните избори посредством машинно гласоподаване.

Столичните служители на реда са предотвратили разгръщане на спорове и напрежение в региона на Орлов мост. Малко след 23 часа нощес в полицията е получено известие за зародил спор сред група жители, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Минути по-късно е получен и различен сигнал за жена и мъж, във очевидно нетрезво положение, които упорствали да се приобщят към протестиращите и да се настанят в построения палатков лагер на площада.

Във Велико Търново довечера е планувано протестно автошествие до крепостта Царевец и назад. Инициативата е гражданска, като по-късно евентуално ще се стигне краткотрайно блокиране на придвижването в града.

Във Варна протестиращи против държавното управление и основния прокурор не престават блокадата пред кръстовището на Общината. Очаква се да се организира и станалото обичайно шествие по централни улици в града.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР