35-годишният полицай Тодор Тодоров, който загина на 2 декември на

...
35-годишният полицай Тодор Тодоров, който загина на 2 декември на
Коментари Харесай

Нова Загора изпрати загиналия на пътя полицай, съдът остави шофьора в ареста

35-годишният служител на реда Тодор Тодоров, който почина на 2 декември на пътя край Нова Загора, блъснат от пийнал водач, бе изпратен в последния си път от десетки негови сътрудници, близки и другари. В същото време Сливенският областен съд остави за непрекъснато в ареста 39-годишния водач Георги Костадинов от Стара Загора.
Още по тематиката
Тежката злополука стана на 2 декември на пътя сред новозагорските села Радево и Сокол. Тодоров и негов сътрудник били изпратени по сигнал за пътно-транспортно произшествие без потърпевши. Докато работели на място, старозагорецът Костадинов, който бил зад кормилото на персоналния си автомобил БМВ-318 блъснал патрулката на униформените. 35-годишният Тодор Тодоров бил зад колата, която го премазала. Мъжът е откаран в реанимацията на МБАЛ-Сливен, само че лекарите не успяли да спасят живота му.



Пробата за алкохол на водача на БМВ-то бе позитивна. Той е седнал зад кормилото с 0,68 промила и е блъснал патрулния автомобил, макар че той е бил с пусната светлинна сигнализация. Старозагорецът е към този момент осъждан, само че е оправдан демонстрира правосъдната информация.Според нея той имал голям брой административни санкции за нарушавания по закона за придвижване по пътищата, част от тях са неплатени.

Водачът бе арестуван и му бяха повдигнати обвинявания за причиняване на гибел по несъобразителност след приложимост на алкохол. Законът планува за сходно закононарушение затвор от 3 до 15 години.

Днес сливенските магистрати му постановиха непрекъсната мярка " задържане под стража ". Служебният бранител на 39-годишния водач юрист Елена Димитрова разяснява пред БНР, че нейният клиент съжалява за трагичния случай.

" Първо желая да изкажа съболезнования от мое име и от името на моя подзащитен към фамилията на умрялото момче. Подзащитният ми съжалява. Към този миг не мога да дам повече мнения, защото следствието е в самото начало ", съобщи Димитрова.

А в Нова Загора стотици жители и сътрудници на починалия при осъществяване на служебните си отговорности служител на реда отдадоха последни почести с рухване на колене и свеждане на националното знаме пред тленните му остатъци.

Тодоров е на работа в системата на Министерство на вътрешните работи от 7 години, той е бил измежду най-хубавите чиновници, разясниха сътрудниците му и началниците, които го изпратиха в последния му път, заяви " Монитор ". Младият мъж неотдавна се дипломирал в Тракийския университет и възнамерявал да продължи образованието си в МВР-академията. Женен е от една година, сестра му също работи като чиновник в Министерство на вътрешните работи.

Съболезнователен адрес до околните на Тодоров изпратиха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и основният секретар Ивайло Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР