35-годишният Георги Асев от Банско е лицето, което свали гръцкото

...
35-годишният Георги Асев от Банско е лицето, което свали гръцкото
Коментари Харесай

Нови обвинения повдигна Гърция срещу българина, свалил гръцкия флаг в Кавала

35-годишният Георги Асев от Банско е лицето, което смъкна гръцкото знаме на пътническо пристанище " Апостолос Павлос " в Кавала и издигна българското на негово място.

Българските управляващи го арестуваха при незаконно овакантяване на Гърция, само че след направената му инспекция бе освободен, защото в България против него няма повдигнато обвиняване.

Асев е напуснал Гърция макар наложените му от гръцката прокуратура ограничаващи условия.

По-конкретно в петък следобяд очевидци оповестиха на пристанищните управляващи, че 35-годишният е свалил гръцкия байрак и е вдигнал българския. Бреговата защита се втурнала на мястото и се пробвала да арестува 35-годишния мъж, който се съпротивлявал, ругаел бреговата защита и крещял „ Тук е България ”.

Незабавно е отведен в първоинстанционната прокуратура в Кавала, където са му  повдигнати обвинявания, за поругаване на националните знаци и опозиция. След насрочване на постоянен развой е пуснат със възбрана да напуща Гърция до правосъдно дело.

35-годишният българин потеглил в събота с колата си към Драма в опит да премине през граничен пункт Ексохи без регистрационни номера. Полицаите го блокирали и се пробвали да го спрат, само че с висока скорост същия счупил защитната преграда. Гръцките полицейски управляващи го преследвали до българския граничен пункт.

Срещу 35-годишния български жител са формирани нови преписки от полицията в Драма за рисково шофиране и нанасяне вреди на публично имущество.

Българското посолство в Гърция още в петък вечер излезе с изказване в което осъжда постъпката на 35-годишния българин.

В отговор на въпрос на гръцката осведомителна организация APE-MPE българското посолство характеризира държанието на 35-годишния като " нелегално " и почтено за жалост и в цялостно несъгласие с отличните добросъседски връзки сред България и Гърция като две членки на Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР