35-годишната Елица П., която беше предадена на съд от Окръжната

...
35-годишната Елица П., която беше предадена на съд от Окръжната
Коментари Харесай

Две осъдителни присъди за наркозависима, откраднала пари и дебитни карти

35-годишната Елица П., която беше предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна като подсъдима по две каузи за обири на пари и дебитни карти и за потреблението им без единодушието на титуляра, осъществени като продължавани действия, получи две неоправдателни присъди от два състава на Варненския областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

За закононарушението по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в интервала от 23 декември до 29 декември предходната година, след кратко правосъдно разследване Елица бе наказана на общо 2 години отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период, в който съдът й наложи и пробационни ограничения за целия изпитателен период, както и санкция в размер на 100 лв.. Присъдата по това дело предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд.

Подсъдимата посетила дома на собствен прочут от детството си. Използвала отсъствието му и съумяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. Час по-късно пострадалият получил известие от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лв.. Мъжът открил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно още веднъж бил известен посредством SMS от кредитната институция, че е осъществено изтегляне на 400 лв. от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за непозволеното изтегляне.

След среднощ на 29 декември м. година подсъдимата още веднъж отишла в дома на своя прочут. Той я пуснал единствено в коридора на жилището си. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал назад в коридора, чул стъпките й по стълбището. След като заключил вратата, ревизирал портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така открил неналичието му. В него имало 30 лв., персонална карта и удостоверение за ръководство на МПС. Портфейла пострадалият разкрил върху пощенските кутии, само че без парите, и подал тъжба в полицията.

Същото закононарушение младата жена осъществила в изискванията на продължавано действие и по отношение на стара жена. С непознатата дебитна карта Елица направила несполучлив опит да изтегли 20 лв. от банкомат, платила дребни покупки в магазин и още веднъж пробвала да изтегли пари без триумф. За това действие след съглашение с Окръжната прокуратура във Варна с признание на виновност 35-годишната подсъдима получи наказване отнемане от независимост за период от 1 година с 3-годишен изпитателен период и наложителни пробационни ограничения. Споразумението е със мощ на присъда и е дефинитивно.

Осъдената е подвластна от хероин и амфетамини от години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР