"Земетресението и милионите хора, които очакваха организаторите Андонис Самарас и

...
"Земетресението и милионите хора, които очакваха организаторите Андонис Самарас и
Коментари Харесай

Ципрас към опозицията: Вместо милиони дойдоха хиляди, гражданите са срещу фанатизма


"Земетресението и милионите хора, които чакаха уредниците Андонис Самарас и Кирякос Мицотакис, останаха единствено благопожелание. Мнозинството гръцки жители останаха пред тв приемниците, без значение от тяхната позиция. Те са съгласни, че външно-политическите въпроси не би трябвало да се вземат решение с фанатизъм и нетолерантност".

Това се споделя в известие от кабинета на гръцкия министър председател Алексис Ципрас във връзка вчерашния митинг в Атина за "защита на името Македония". В него участваха и опозиционните водачи, в това число и този на "Нова демокрация" Кирякос Мицотакис.

Управляващата партия "Сириза" също разгласява декларация, в която се акцентира, че "протестът е бил под упованията на организаторите", които през последните дни, дружно с част от медиите са пропагандирали хората да вземат участие в него.

"Сириза" упреква в двуличие и безнаказаност водача на "Нова Демокрация" Мицотакис във връзка с разногласието за името, тъй като той не оповестява каква е неговата позиция по този въпрос. "Сириза" поддържа държавното управление и договарянията за разрешаването на разногласието за името със прилежащата страна, написа в документа.

"Мирното общуване на хората, сигурността и стабилността на Балканите са най-хубавата гаранция за националните интереси", се споделя още в декларацията от партията на Ципрас "Сириза". /БГНЕС и МКД
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР