34-годишният Стоян от костинбродското с. Петърч, който се самоуби, след

...
34-годишният Стоян от костинбродското с. Петърч, който се самоуби, след
Коментари Харесай

Появиха се гнусни тайни от миналото на Стоян, който се самоуби на Великден

34-годишният Стоян от костинбродското с. Петърч, който се самоуби, откакто преби жена си и направи опит да я изнасили и души, е имал условна присъда за блудничество с малолетно дете, оповестява " Телеграф “, базирайки се на информация от Апелативна прокуратура-София.

Това е втората присъда на мъжа. Първата получил още до момента в който бил на 17 години. През 2007 година Стоян бил наказан с влезнала в действие присъда за обир и през 2009 година - оправдан.

На 1 октомври 2020 година мъжът се снабдява и с друга присъда - Районният съд във Варна го признава за отговорен, че е блудствал с момиче, ненавършило 14 години. Престъплението е осъществено във Варна. Наказанието е 1 година и 6 месеца условно с 3 година изпитателен период. В рамките на изпитателния период Стоян е изтърпял 8 месеца пробация под формата на присъединяване в стратегия за публично влияние.

Заключението на аутопсията на мъжа е, че е умрял от огнестрелна рана в главата. Назначена е сложна балистична, ДНК, дактилоскопска и физико-химична експертиза, която ще отнеме време, споделиха от прокуратурата.  

Стоян и 25-годишната му брачна половинка от известно време живеели разграничени и имали желание това да стане дефинитивно. Двамата имат 4-годишно момченце, което майката взела със себе си и живеела с него в апартамент чартърен в Костинброд. Навръх Великден, на 24 април, Стоян и дамата имали среща да се схванат за родителските грижи, като ангажимента била бащата да вземе детето за почивните дни по Великден.

Двамата тръгнали към жилището в Костинброд за мъжът да вземе облекла на детето, с цел да го заведе във вторник на детска градина. 

Влизайки в жилището, сред двамата избухнал скандал, че тя има нов другар, за който мъжът е схванал. Стоян почнал да я бие, заплашил я с ликвидиране. Тя се пробвала да избяга от жилището, той я върнал и диалогът сред тях траял, след което Стоян си тръгнал. 

Жената отишла в близкия магазин, помолила за телефон, обадила се на майка си и й споделила да не дава детето, в случай че бащата отиде за него, по това време то било при  родителите й. Хора от магазина подали сигнал на тел. 112. Жената отишла в " Пирогов “, като след обзор е освободена без заплаха за живота.

През това време Стоян се придвижил до с. Петърч, където преди към 2 месеца купил къща на ул. " Бузлуджа “. Тя е в ремонт и негодна за живеене сега. Родителите на Стоян живеят на няколко директни оттова.

Докато бил в къщата, служители на реда пристигнали на адреса и влизайки в двора, чули индивидуален изстрел, при който паднали стъкла от прозореца.

На място са изпратени барети и още служители на реда. Съседи описаха, че живеещите в близост били предизвестени да не излизат, тъй като в къщата има въоръжен мъж. До 20 часа антитерористите по рупор призовавали: " Стояне, излез “, само че без отговор. След това пуснали дрон да огледа, вкарали го и през счупено стъкло на къщата. Вероятно тогава са видели мъжа. Той е открит неподвижен на втория етаж, а до него лежал револвер, за който е открито, че е противозаконен.

От прокуратурата прецизираха, че няма тъжби за домашно принуждение от дамата, нито ограничаваща заповед по отношение на Стоян по Закона за домашното принуждение. 

Под управлението на Окръжна прокуратура -  София, се води следствие по досъдебно произвеждане за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс – причиняване на гибел. В Районна прокуратура – Костинброд, пък се води следствие за 2 закононарушения – отправяне на закана за ликвидиране и причиняване на телесна щета. Разпитите не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР