34-годишната М.П. и 46-годишният В.Б. остават в ареста след уважени

...
34-годишната М.П. и 46-годишният В.Б. остават в ареста след уважени
Коментари Харесай

Задържане под стража за двама от разбитата наркогрупа във Варна

34-годишната М.П. и 46-годишният В.Б. остават в ареста след почетени претенции на Окръжна прокуратура – Варна. Двамата са упрекнати за държане без съответно позволение за разпространяване на високорискови наркотични субстанции, оповестиха от прокуратурата за Moreto.net. Във връзка с следствието са конфискувани огромни количества неразрешени вещества от друг тип, както и огромна сума пари.

Жената и мъжа са и сътрудниците им от регионалния град. В рамките на интервенцията са осъществени общо тринадесет претърсвания на разнообразни адреси в града и в няколко автомобила, осъществени са два обиска. Иззетото количество наркотични субстанции е огромно: 11 045,22 грама марихуана, 2404,85 грама кокаин, 1020,10 грама амфетамин, 435,01 грама метамфетамин и 16 таблетки екстази (5,5 грама). Иззети са също огромна сума пари – 289 485 лв. и 3990 евро.

Обвиняемите бяха арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за установяване на ограничения за неотклонение по отношение на тях. Окръжният съд във Варна дефинира най-тежката такава, а точно „ задържане под стража “ както за дамата, по този начин и за мъжа. В.Б. към този момент бил осъждан за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс, като към сегашния миг е работил в границите на изпитателния период по предходното му наказание.

Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Във връзка с досъдебното произвеждане 43-годишен мъж е притеглен към наказателна отговорност за държане на наркотични субстанции – закононарушение по член 354а, ал.3, предл. 2, т. 1 от Наказателен кодекс. На Л.Л. е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “.

Работата по доказване и документиране на осъществените закононарушения продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР