33 клуба от България, Великобритания, Турция, Румъния и Хърватска са

...
33 клуба от България, Великобритания, Турция, Румъния и Хърватска са
Коментари Харесай

33 клуба ще мерят сили в Black Sea Cup

33 клуба от България, Англия, Турция, Румъния и Хърватска са декларирали присъединяване в първото издание на интернационалния шампионат по плуване Black Sea Cup. Призьорите ще разделят награден фонд от 3500 лева, както и доста предметни награди.

Организатори на влиятелната конкуренция са ПСК „ Черно море ”, Oбщина Варна, плувен комплекс „ Приморски ” и Българска федерация плувни спортове. Състезанието ще се организира от 1-ви до 3-ти юни на 50-метровия открит басейн в комплекс ”Приморски ”.

Турнирът е по всички правила на ФИНА и ще бъде под управлението на сертифициран интернационален съдийски състав. Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се образува по отношение на възрастовите групи и пола.

В първия полуден (1-ви юни) на Black Sea Cup участниците ще би трябвало да преплуват две дисциплини – 1500 м за мъже и 800 м за дами. Официалното разкриване е планувано за 17,15 ч в същия ден. Спортният конгрес завършва в неделя.

Първите трима плувци от всяка дисциплинираност ще получат медали и награди от спонсора на шампионата. Най-добрият тим ще бъде награден със специфична купа. Първите трима състезатели по пол ще получат парични бонуси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР