33-годишният Николай Куличенко, жител на Черниговска област, буквално е възкръснал

...
33-годишният Николай Куличенко, жител на Черниговска област, буквално е възкръснал
Коментари Харесай

Николай от Чернигов буквално възкръснал от гроба, руснаците го хвърлили жив в ямата с убитите му братя -

33-годишният Николай Куличенко, гражданин на Черниговска област, безусловно е възкръснал от гроба. По време на окупацията в района руснаците заподозрели мъжа и двамата му братя, че водят партизанска война против нашествениците, измъчвали ги и ги разстреляли, само че Николай по знамение съумял да оцелее. 

Куличенко разказал в детайли историята си пред кореспонденти на TSN, заяви УНИАН. 

Историята за " възкресението " на 33-годишния мъж стартира в село Довжик, окупирано незабавно след съветското навлизане в Украйна, защото и доста покрай границата с Беларус. Една от колоните с военна техника била взривена от украинските бранители, поради което рашистите започнали  да търсят партизани измежду локалното население. 

" Влизаха във всяка къща, заплашваха и децата. Беше ужасно ", споделя Николай. Един от братята Куличенко бил на военна работа, заради което отвели тримата за разпит в щаба. Там били докарани пленени украинци, освен военни, само че и цивилни. 

По думите на Николай руснаците опирали нож в гърлото на пленниците, удряли ги с приклади на пушки в корема и поставяли дулото на автомати в устата им. По време на разпитите един от хората на чеченския водач Кадиров, по прякор " Чикатило ", бил изключително нечовечен. 

Братята Куличенко бяха измъчвани три дни, след което отведени на площадка край пътя и убити. Николай съумял да извърне главата си и патронът минал през бузата му, само че той се престорил на мъртъв. Хвърлили първо него в изкопаната за гроб яма, от горната страна му и неговите братя. След това почнали да засипват пръст. 

Николай съумял да се извърти по този начин, че да може да диша. Той прекарал в гроба няколко минути, които ще помни постоянно. Мъжът съумял да се отблъсне с ръце, да се изправи на колене и да отхвърли тялото на брат си Димитър встрани. След това " се изкачил на този свят " още веднъж. 

Дни наред той вървял през нивите, като заобикалял вражеските контролно-пропусквателен пункт, и съумял да стигне до родното си село. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР