33 966 зрелостници се явиха на втория държавен зрелостен изпит

...
33 966 зрелостници се явиха на втория държавен зрелостен изпит
Коментари Харесай

33 966 зрелостници се явиха на втора матура, МОН публикува и отговорите

33 966 зрелостници се явиха на втория държавен зрелостен изпит през днешния ден. 36 048 възпитаници бяха подали заявление за присъединяване.

Рано тази заран в МОН беше изтеглен и генериран Вариант 1 на матурата, при която зрелостниците могат да избират сред 13 предмета.
 По Вариант 1 ще пишат зрелостниците на втората наложителна матура Виж още
Към момента са анулирани 3 изпитни работи. Първата е в Крумовград по география и стопанска система, тъй като е употребен мобилен телефон, а две са в Етрополе, където са употребявани мобилен телефон и смарт часовник. Зрелостниците са полагали матура по биология и здравно обучение и география и стопанска система.

Осем възпитаници под карантина също имаха опция да ревизират знанията си. От тях на изпит се явиха единствено трима.

Традиционно най-вече бяха искащите за матура по британски език, по биология и здравно обучение и по предметите от метафизичен цикъл. От 26 до 31 май т.г. са изпитите по избор.

Резултатите от двете матури ще бъдат оповестени до 7 юни т.г.

На 4 юни т.г. ще се проведат държавните изпити по доктрина за придобиване степен на професионална подготовка, определени вместо втора наложителна матура. Тези резултати ще са ясни на 11 юни т.г. Практическите изпити по специалности се провеждат по учебни заведения.

Вижте отговорите
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР