3234 първокласници прекрачват за първи път училищния праг през учебната

...
3234 първокласници прекрачват за първи път училищния праг през учебната
Коментари Харесай

3234 ученици във Варна прекрачват прага на училището за пръв път

3234 първокласници прекрачват за първи път учебния предел през образователната 2017/2018 година във Варна. Те са записани в 37 общински учебни заведения, като 2476 малчугани ще бъдат обхванати в целодневна организация на образователния ден, съобщи кореспондентът на БГНЕС от черноморската ни столица.
В подготвителните групи в учебните заведения са записани 553 деца на шест години и 208 малчугани на пет години. От тях на целодневен режим са общо 272 деца. Общински детски градини ще посещават 2552 шестгодишни и 3078 петгодишни малчугани. За родителите на децата в детските градини и в учебните заведения е значимо да знаят, че образователните пособия за пет и шестгодишните, както и учебниците за учениците от първи до седми клас, са безвъзмездни. неприемливо управленията на учебни заведения и градини да събират пари от родители и настойници за поправки и обзавеждане на учебна база.

Снимка: БГНЕС
Във всяка от просветителните институции по силата на Закона за предучилищното и учебното обучение действа Обществен съвет, който е орган за публичен надзор и при нужда родителите могат да потърсят неговото подпомагане. През летните месеци бяха осъществени поправки в 30 учебни заведения и 22 детски градини на територията на община Варна. По данни на шефовете, образователната година ще бъде открита обикновено във всички учебни заведения.
Относно реконструкцията и обновяването по Оперативна програма „ Региони в напредък “ на 7-те учебни заведения - Първо главно учебно заведение, VII СУ " Найден Геров " ; СУ „ Димчо Дебелянов “; „ СУ П. Яворов “; ОУ Константин Арабаджиев”; ОУ „ Стефан Караджа” и ОУ „ Н.Й. Вапцаров “ и три детски градини – „ Светулка “, „ Първи юни “ и „ Ян Бибиян “, както и Гимназията по дървообработване и Гимназията по стопанска система, се организират публичните поръчки за избор на реализатори и дейностите не са стартирали. В тези учебни заведения новата образователна година също ще стартира обикновено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР