32-годишният мъж, който нападна медицинска сестра в Перник вчера, вече

...
32-годишният мъж, който нападна медицинска сестра в Перник вчера, вече
Коментари Харесай

Мъжът, нападнал медицинска сестра в Перник е вече обвиняем


32-годишният мъж, който атакува здравна сестра в Перник през вчерашния ден, към този момент е обвинен. Той е престъпно проявен.

Вчера следобяд мъжът е признат в незабавното на пернишката болница с порезна рана. Докато сестрата се пробва да я обработи, пациентът я атакува.

„ Лицето беше на земята и този, който участваше като хулиган риташе. Вероятно я е скубал, тъй като при огледа на органите на реда имаше кичур коса “, описа Милена Томова - санитар в незабавното поделение на МБАЛ „ Рахила Ангелова “.

„ Оказа се, че от скенера няма данни за мозъчен кръвоизлив. Жената е контактна, само че е с комоцио. Леко комоцио има, мозъчно разтърсване “, сподели дежурният в болничното заведение нвролог Даниела Стойчева.

Прокуратурата в Перник ще изиска „ задържане под стража “ на мъжа.

„ Трябват бързи производства и генерални промени в законодателството, с цел да защитим нашите сътрудници “, безапелационен е служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

От Асоциацията на експертите по здравни грижи излязоха с позиция:
Позиция на БАПЗГ
Снимка: bTV

От Българския лекарски съюз също осъдиха нападението:
Позиция на БЛС
Снимка: bTV

По данни на обвиняването, до месец юли са формирани производства за нанесени телесни повреди на медици против 8 души, а наказаните са 5.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР