317 дела са постъпили в Окръжния съд във Видин през

...
317 дела са постъпили в Окръжния съд във Видин през
Коментари Харесай

Законодателни промени предлага председателят на Окръжния съд във Видин

317 каузи са постъпили в Окръжния съд във Видин през миналата година. 72 от тях са цивилен, а 67 - търговски, заяви ръководителят на съда Васил Василев. В съпоставяне с миналата година се регистрира нищожно понижение на броя на постъпилите каузи. Постъпили са и 17 фирмени каузи. Според Васил Василев, броят им е по-малък спрямо предишни години, само че към тях би трябвало да се демонстрира оптималната точност:
“Макар, че посоченият тип каузи не съставляват фактическа и правна трудност, смятам, че по отношение на тях следва да се прояви повишена точност. Голям брой от записаните юридически лица с нестопанска цел са с членове, нямащи каквато и да е връзка с град Видин. Отделно от това, част от юридическите лица не развиват активност на територията на правосъдния окръг, в случай че изобщо развиват някаква активност. За страдание, смятам, че част от записаните юридически лица преследват цели, различаващи се от тези, прокламирани в техните устави и наредбите на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. “
Необходима е законодателна смяна, с цел да не се позволява регистрацията на юридически лица с нестопанска цел, както и на търговци на несъществуващи адреси, разяснява ръководителят на Окръжния съд във Видин. Според него може да заимствана практиката на общините и паспортните службите за регистрация.
„ Само ще дам образец. Когато се регистрираш по сегашен адрес в полицията, се изисква уверение от Общината за съществуването на този адрес, както и да се потвърди, че лицето е притежател, или че има контракт за наем. Може да се подаде искане за регистрация на фиктивен адрес. Никой няма обвързване да отиде да ревизира дали има подобен адрес “- разяснява ръководителят на Окръжния съд Васил Василев.
Общо 400 каузи са обсъждани в съда през предходната година в съда. Те са повече спрямо предишни години. 337 каузи са завършени през предходната година./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР