31-годишният новоназначен министър на културата има пъстра биография, а преди

...
31-годишният новоназначен министър на културата има пъстра биография, а преди
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Министърът на културата продавал пици в Америка

31-годишният новоназначен министър на културата има пъстра биография, а преди да седне в министерското кресло, продавал пици в Щатите. Атанас Атанасов отпътува за Америка на едвам 20-годишна възраст, като тогава упоритостите му не са свързани нито с актьорството, нито с културата, а със спорта.

От дете той тренира тенис в родното си Хасково, където на корта си партнира дори с първата ракета на България Григор Димитров. След две години опити Атанасов получава стипендия за колежа „ Уитман “, обвързван с Евангелско-лутеранската черква в дребното градче Уола Вала в щата Вашингтон. Желанието му за тенис кариера обаче бързо се изпарява точно в Съединени американски щати и той взема решение да запише актьорско майсторство, тъй като още от дете другари и познати му казвали, че е добър комедиант и подражател. Когато приключва, Атанас кандидатства за работа в Лос Анджелис и получава съответния документ. Започва като треньор по тенис в Сан Франциско, а по-късно се мести в Ел Ей. Учи децата на холивудски звезди като дъщерята на актрисата Мариса Томей. Парите обаче не му стигат за скъпия живот там и стартира работа в пицария, където се трансформира в звезда измежду клиентелата, тъй като, до момента в който поднасял пиците, правел смешни етюди.

Преди няколко години Наско, както го назовават в родното му Хасково, се прибира в България, с цел да възроди читалището в селото на баба си и дядо си – Татарево. Събира пари за идеята посредством интернет платформа за щедрост и прави ремонта със съидейници. Впоследствие стартира да кани младежи от целия свят в къщата на баба си Петра, където дружно с нея ги учат да вършат лютеница, да плетат чорапи и да копаят картофи.

Малко преди да одобри да бъде министър на културата, Атанасов сключил брак и с обичаната си жена Яна. Тя обаче не е българка, а немкиня. С нея се срещнали, до момента в който той обитавал за няколко месеца в Германия. Чужденката обаче не го последвала у нас и бракът им продължава да бъде от разстояние. Яна работела в Лондон и останала там, въпреки да е към този момент госпожа министерша. Съселяни на Атанас разкриват, че още не я е водил в Татарево, а родителите му я видели за пръв път напряко на сватбата.



Атанасов със брачната половинка си и родителите си



Като студент в Щатите



На село с баба си Петра
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР