31 год. от създаването на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо

...
31 год. от създаването на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо
Коментари Харесай

31 год. от създаването на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество 

31 год. от основаването на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие. На съвещанието, което се организира в Истанбул участваха ръководителите на всички национални делегации.

Народното събрание на България беше показано от ръководителя на българската делегация Петър Кънев, който е и заместник-председател на ПАЧИС по финансовите въпроси.

31 год. от основаването на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество 

Заседанията на Работната група по Регламента и на Постоянния комитет имаха за цел да подкрепят реорганизацията на Асамблеята. Бяха преразглеждани компетенциите на работните Комитети, тъй че активността им да подкрепя намирането на общи решения за актуалните провокации в района на Черно море.

След разисквания беше взето решение за понижаване на общия брой на работните Комитети от 4 на 3 броя, както и тяхното преименуване. Единодушно беше признато предлагането на българската делегация за смяна на името на Комитета по стопански, търговски и финансови въпроси и той се преименува на Комитет по стопанска система и развиване.

Участниците във форума взеха решение идната 63-ата сесия на Генерална асамблея на ПАЧИС да се организира през месец май 2024 година в Тирана.

„ Световната стопанска система е „ подготвена за меко кацане “. Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, напомня SafeNews.Тя чака лихвените проценти да стартират да се намаляват към средата на 2024 година

Източник: novinata

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категории България и Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР