306 души обявиха доходите си в НАП-Хасково с Персонален идентификационен

...
306 души обявиха доходите си в НАП-Хасково с Персонален идентификационен
Коментари Харесай

306 пуснаха декларации с ПИК за ден в НАП-Хасково

306 души оповестиха приходите си в НАП-Хасково с Персонален идентификационен код (ПИК) единствено за ден, откакто приходната организация пусна авансово попълнената данъчна декларация.

Тя е налична от 16 март в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите (), припомнят от офиса в Хасково. Потребителите, които имат ПИК или дипломиран електронен автограф (КЕП), към този момент имат достъп до въведената информация за получени от тях приходи от трудови правоотношения; цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем, при отдаване на парцел на юридически лица; приходи за получени дотации от Държавен фонд „ Земеделие “, данни за направените персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в интернет и информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора повече от 12 месеца.

Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно и в случай че е належащо да я добавят или поправят, поучават от Национална агенция за приходите.

До през днешния ден сутринта в офиса на приходната Агенция в Хасково са подадени 1907 заявления за приходи, като 946 са изпратени електронно с ПИК. 306 от тях са подадени единствено през първия ден от старта на услугата „ авансово попълнена декларация “. От Национална агенция за приходите в Хасково припомнят, че всеки може да получи своя ПИК гратис, в който и да е офис на Агенцията в страната, без значение от непрекъснатия адрес на лицето.

Данъчната акция за обявление на приходите, получени през 2020 година тази година завършва на 5 май поради празниците за Великден.

Лицата, които подадат годишните си заявления по електронен път до 31 март, употребяват отстъпка до 500 лв. от налога за довнасяне, в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и в случай че са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31 март.

Допълнителна информация за декларирането на приходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700, на цена съгласно цените на съответния оператор.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР