300 болни от диабет в света използват специален софтуерен продукт,

...
300 болни от диабет в света използват специален софтуерен продукт,
Коментари Харесай

Изкуствен панкреас за болни от диабет

300 заболели от диабет в света употребяват специфичен софтуерен артикул, именуван "изкуствен панкреас ", с цел да управляват равнищата на кръвната си захар, заяви БНР.

От тях 40 са в България. Създателят на софтуерното решение чешкият програмист Милош Козак бе за първи път у нас като посетител на третата национална среща по новаторско решение на диабета. Как действа и по какъв начин се употребява основаният от Козак "панкреас "?

Всъщност може да се каже, че това не е тъкмо панкреас, тъй като изкуственият панкреас не действа като същинския панкреас в организма на човек. Истинският панкреас е доста по-съвършен. Това означи в изявление за предаването "Преди всички " на стратегия "Хоризонт ": Може би ще е по-добре да назовем това един затворен цикъл или затворена система, която взима кръвната глюкоза от датчика за кръвна захар и по този начин пресмята дозите инсулин, които се подават от помпата и затваря системата, тъй че в случай че желаете да употребявате изкуствения панкреас, просто би трябвало да имате датчик, който се продава на пазара.

Трябва и инсулинова помпа. Последната част от системата е телефон с андроид система, на която да се конфигурира софтуерна стратегия, по този начин можете да ползвате системата. Управляването на диабета е доста комплицирано нещо, добави още Козак:

Използвайки тази система, всеки може да се разтовари от доста огромна част от работата по управляването на диабета. Ако употребявате системата, ще имате време за други занимания, а не да мислите непрекъснато по какъв начин да управлявате диабета си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР