30% от гласувалите българи до 30 години са подкрепили „Има

...
30% от гласувалите българи до 30 години са подкрепили „Има
Коментари Харесай

Младите избиратели са предпочели „Има такъв народ“ и „Демократична България“


30% от гласувалите българи до 30 години са подкрепили „ ИТН “, близо 20 на 100 са предпочели „ Демократична България “, а към 15% - ГЕРБ-СДС.

Това демонстрират данните на „ Маркет линкс “ за профила на гласоподавателите на обособените обединения. Според Добромир Живков от организацията, младите гласоподаватели към момента образуват политическите си възгледи и там динамичността се трансформира. По думите му изборната интензивност измежду младите е била много по-висока от общата.

Вече се е оформила наклонност Има Такъв Народ да е „ любимец на най-младото потомство “, сподели ощеЖивков в пред БиТиВи. След 4 април се вижда, че партията на Трифонов е пробила и при междинното потомство, което преди този момент е било водещо в гласоподавателите на ГЕРБ. Партията на Борисов въпреки всичко резервира най-силното си въздействие във възрастовата група 30-60 години. Там гласовете са 25% за ГЕРБ и 23% за Има Такъв Народ. Сред тези гласоподаватели Демократична България взима едвам 14 на 100, а Българска социалистическа партия – единствено 10 %.

Според данните на „ Алфа Рисърч “ на последните избори ГЕРБ са „ откраднали “ от гласовете на хората над 60 години, които обичайно гласоподават най-много за Българска социалистическа партия. По-малко хора гласоподават за тях в София, само че се усилват гласовете им в другите обитаеми места, имаме изместване към провинцията.

Българска социалистическа партия въпреки всичко резервира преднината си в групата 60+, защото най-голяма част от електората на левицата са представители на този възрастов откъс, прецизират от „ Алфа Рисърч “. „ ИТН “ доближава до 12 на 100 от хората в групата 60+, дали своят вот на последните избори, до момента в който резултатите на Движение за права и свободи, Демократична България и ИСМВ са надлежно 10%, 9% и 5%.

Най-много от българите с висше обучение са подкрепили „ Демократична България “, след ГЕРБ и Има Такъв Народ.

Най-голям % от гласувалите с главно обучение са подкрепили Движение за права и свободи – 41 на 100, 24,8% от тях са дали гласовете си за Българска социалистическа партия, а 15% - за ГЕРБ-СДС.

ГЕРБ печелят дребните грасове, следвани от Движение за права и свободи. „ Демократична България “, както и на 4 април, са първи в София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР