30 организации се присъединиха към Меморандум за партньорство между организации

...
30 организации се присъединиха към Меморандум за партньорство между организации
Коментари Харесай

Туристически форум събра биснес и институции от България и Македония

30 организации се причислиха към Меморандум за партньорство сред организации и институции в областта на туризма, работещи на територията на Югозападна България и Източен район на Македония. Подписването на документа стана по време на туристически конгрес под надпис „ На фокус е туризмът “, чийто хазаин беше Областен информативен център – Благоевград. Над 100 участника от България и Македония се включиха в събитието, проведено от съдружие „ НА ФОКУС “, България и съдружие „ ЛЕШКИ “, Македония по план „ Устойчиво развиване на туризма – актив за трансгранично доближаване и разцвет “. Проектът се финансира по Програма за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ ИПП България – Македония.

„ Много се надявам, че с осъществяването на този план сме съумели да реализираме главната цел, която си поставихме първоначално. А точно, усилване на трансграничното съдействие сред хората и институциите в района, за взаимното справяне с общи провокации и потребление на целия капацитет за развиване на трансграничния район “, разяснява ръководителят на плана и ръководител на съдружие „ На ФОКУС “, Янислава Вангелова.

25 щанда с храни и питиета, присъщи за обитаемото място, което показват, национални носии, разнообразни осведомителни и рекламни материали и доста атрактивна информация за туристически обекти и услуги демонстрираха непознатото лице на туризма от двете страни на Българо-Македонската граница. През целия ден представители на туроператори, локални управляващи, Неправителствени организации и МСП, както и културни институции имаха опция да обменят информация и контакти.  forum-1

По време на втората част на форума бяха разисквани настоящи тематики за развиване на туризма за повишение на конкурентоспособността на този бранш в трансграничния район.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР