Политиците се изкушават да използват нерегламентирани средства, с които създават

...
Политиците се изкушават да използват нерегламентирани средства, с които създават
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев се обзаложи за изтеклите записи: В службите няма толкова глупав човек

Политиците се изкушават да употребяват нерегламентирани средства, с които основават компромати. Много постоянно се изкушават по един или различен метод да въвлекат службите в тази своя война, разяснява в изявление за бТВ някогашният ръководител на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Цветлин Йовчев. 

Важното в тази ситуация е да се разбере по какъв механизъм са направени записите и дали е той е бил противозаконен. " Мога да се обзаложа, че не е по легален път. Готов съм да се обзаложа, че няма толкоз малоумен човек в службите, който да си " заложи главата " за това ", безапелационен е той.

" Бивши чиновници дали могат да бъдат употребявани за това - да ", уверен е Цветлин Йовчев. 

По експертната му оценка, с цел да бъдат направени сходни записи, са нужни най-малко 10 души.  " Става въпрос за човек, участвал на срещата, или за нелегално подслушване от частни разследващи структури. Слуховете приказват, че те са повече от една. Нашият сътрудник Светослав Иванов обърна внимание на случая “Марсалек ” в Австрия. Именно частна разузнавателна структура: бивши чиновници на службите, бяха събирали информация за журналиста Христо Грозев по предписание на Кремъл. Тези структури би трябвало да се унищожават - рискови са освен поради компроматната война, а и за националната сигурност ", безапелационен е някогашният ръководител на ДАНС. 

Йовчев изрази страдание, че " Прозорецът на Овертон " се е ориентирал към опциите на неприемливото политическо държание. А би трябвало ветровете да духат в противоположната посока - към естествения ред на нещата. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР