30-годишния Рангел Бизюрев е обвинен за това, че на 20

...
30-годишния Рангел Бизюрев е обвинен за това, че на 20
Коментари Харесай

Рангел Бизюрев остава в ареста, призна за 4 удара в тялото на Димитър

30-годишния Рангел Бизюрев е упрекнат за това, че на 20 юли предходната година в с. Цалапица съзнателно е умъртвил Димитър Малинов, на 24 година, като убийството е осъществено с особена свирепост.

Съдебния състав реши, че досега по делото са осъществени огромен размер процесуално-следствени дейности, измежду които голям брой разпити, огледи, изземвания на материални доказателства, правосъдни експертизи, даже следствен опит, които дават обосновано съмнение, че точно Бизюрев е направил закононарушението, в което е упрекнат.

В обяснението на Бизюрев излиза наяве още, че нееднократно е напускал България, изключително към Германия, където е работил. Възможно е и да повлияе на показанията на разпитаните досега очевидци по делото за убийството в Цалапица, уточни още съдът.

Обвиняемият бе екстрадиран нощес от Дания, а тази заран докаран в Пловдив. В продължение на пет часа той беше разпитван в следствената работа.

В продължение на пет часа той беше разпитван в следствената работа от следовател и наблюдаващия прокурор Бойка Лулчева. По-късно в правосъдната зала тя изиска " задържане под стража " за Рангел, защото са изпълнени и трите предпоставки - обвиняването против него планува наказване от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда и доживотно наказване без право на подмяна. Според прокурора той може да се укрие поради бягството му от България и да извърши друго закононарушение.

Лулчева заяви още, че по делото са осъществени голям брой ексепртизи, измежду които и тройна съдебномедицинска експертиза и са разпитани голям брой очевидци. Един от тях е споделил, че гибелта на Митко е настъпила от асфикция - задушаване, откакто носът му е бил строшен.

Адвокатът на младия мъж пък изиска домакински арест с електронна гривна. Той уточни, че Бизюрев е дал подробни показания при петчасовия разпит през днешния ден и е обяснил, че в нощта на 20 юли е изискал да се види с Митко, защото е чул, че предния ден Малинов му е отправил обиди. На срещата с изключение на Митко и Бизюрев е бил и единият от близнаците Динкови - Борислав. Бизюрев и Митко са се скарали и Рангел и му нанесъл четири удара в тялото, само че не й в носа, както твърди Борислав, уточни юрист Колев.

" Разследването не е завършило, само че факт е, че трето лице не е открито на място. Думата на Рангел против думата на Борислав " , съобщи юристът на Рангел.

Той се съгласи, че са налице доста доказателства за осъществено закононарушение. Според Колев обаче става въпрос за причиняване на гибел по несъобразителност. Също по този начин беше безапелационен, че в разпита си Бизюрев отхвърля близнакът Динков да е нанасял удари на Митко. Затова юристът счита, че обвиняването би трябвало да се уточни и назова убийството случай.

Защитникът изиска от съда да пусне клиентът му под домакински арест.

" Не мога да кажа. Вие преценете " , само съобщи Рангел Бизюрев в последната си дума.

Наблюдаващата прокурорка Бойка Лулчева настоя за най-тежката мярка " задържане под стража ". Тя уточни, че по делото са събрани доста доказателства за виновността на Рангел. Също по този начин, в случай че бъде пуснат, има действителна заплаха да се укрие още веднъж или да извърши ново закононарушение.

След като изслуша страните, арбитър Екатерина Роглекова одобри, че единствената съответна мярка за неотклонение е " задържане под стража ".

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в тридневен период пред Апелативен съд - Пловдив.

Близките на Митко отхвърлят да повярват на версията на Бизюрев .

" Инцидент е да те блъсне кола, това не е. Митко самичък ли се закопа, по какъв начин взеха решение да го заравят, без да му окажат спешна помощ ", извика през сълзи майката на починалия Атанаска Бакалова пред залата. А чичо му попита по какъв начин са паднали изчезналите зъби на младежа
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР