30 души са загинали при инцидент с автобус в Кения.

...
30 души са загинали при инцидент с автобус в Кения.
Коментари Харесай

Автобус падна в река - 30 души загинаха 

30 души са починали при случай с рейс в Кения. Тридесет души са починали, когато рейс е паднал в река в централната част на Кения, заяви локален чиновник за Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. Инцидентът е станал късно в неделя, когато рейсът е пътувал от град Меру към крайбрежния град Момбаса. Превозното средство е паднало от мост от към 40 метра височина в долината на река Нити.

На фотоси, оповестени в локалните медии, се вижда по какъв начин рейсът се е разделил на части, откакто се е търкулнал по стръмния скат, а съгласно известията парчета и тела са били разхвърляни във водата и на брега на реката. Двадесет души са починали на място в неделя, четирима са умряли в болница, а други шест тела са били открити в понеделник, заяви пред кореспонденти комисарят на окръга Норберт Комора.



"Издирването към момента продължава и се опитваме да извлечем останките ", сподели той, и добави, че се организират следствия за определяне на повода за случая. Броят на починалите по пътищата на Кения се е нараснал през последните години. През първата половина на 2022 година са починали 1912 души, което е с девет % повече спрямо 1754 души през същия интервал на предходната година, съгласно данни на Националния орган за превоз и сигурност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР