30 души са починали, а още 20 са били хоспитализирани

...
30 души са починали, а още 20 са били хоспитализирани
Коментари Харесай

30 души умряха в Истанбул след употреба на чист спирт

30 души са умряли, а още 20 са били приети в болница през последните 2 седмици в Истанбул, откакто са пили етанол, заяви вестник „ Сабах “, представен от БГНЕС.

Според формалната информация, по-голямата част от жертвите са жители на Туркменистан. Освен, че пиели етанол, те го втривали и в кожата си като средство за отбрана против заразяване с ковид.

Властите прецизират, че приетите в болница са в сериозно положение.

Смъртта или провалите, породени вследствие потреблението на чист алкохол се трансформира във все по-често срещан проблем при възходящата пандемия COVID-19.

Причината за това специалистите изясняват с погрешно възприетата информация за въздействието на разтвори на алкохолна основа върху ковид. В опита си да се предпазят, жертвите са консумирали рискови количества алкохол.

В Иран 194 души починаха, а повече от 6000 са се натровили от 6 март до момента поради неправилна консумация на алкохол.

Изданието акцентира, че хората могат да употребяват питиета, съдържащи до 50 % алкохол. Консумацията на чист алкохол може да докара до алкохолно отравяне, което да има съдбовни последствия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР