3 златни, 1 сребърен, 3 бронзови медали и почетна грамота

...
3 златни, 1 сребърен, 3 бронзови медали и почетна грамота
Коментари Харесай

7 медала спечели България на Международната олимпиада по лингвистика

3 златни, 1 сребърен, 3 бронзови медали и почетна грамота изстрелват страната ни в топ 3 по брой извоювани оценки. 

Три златни медала, един сребърен, три бронзови и почетна грамота завоюваха нашите представители на XV-тата Международна олимпиада по филология. Българският олимпийски тим по филология се занръща с общо 8 оценки по време на най-голямото съревнование в дисциплината в международен мащаб за представители в гимназиална възраст. В надпреварата, което се организира от 31 юли до 4 август в Дъблин, Ирландия, участваха 160 участника от 27 страни от целия свят, регистрира ДАРИК. 

България бе показана от 2 тима с по 4 участници от 9 до 12 клас:

Отбор 1:

Асел Исмолдаева, 11 кл, МГ Варна - сребърен орден

Здравко Иванов, 10 кл, СМГ - златен орден

Тина Владимирова, 12 кл, СМГ - бронзов орден

Валентин Димов, 12 кл, 91 НЕГ София - златен орден

Отбор 2:

Виктор Балтин, 9 кл, ППМГ Бургас - почетна грамота

Мартин Николов, 10 кл, ПЧМГ София - бронзов орден

Емил Инджев, 11 кл, ПМГ Русе - бронзов орден

Елена Кескинова, 9 кл, СМГ - златен медал 

От 2010 година насам подготовката и присъединяване на България в Международната олимпиада по филология се реализира с помощта на финансовата поддръжка на Фондация “Америка за България “. Тази година спонсори на националния тим по филология бяха и Chaosgoup, Ontotext, Walltopia, ScaleFocus и Astral Holidays.

За Елена, Емил, Виктор и Мартин това е първа Международна олимпиада. Виктор Балтин е най-младият участник, който има завоювано първо място на Руската обичайната олимпиада по филология тази година. Здравко Иванов се завърна с първо място от РТО тази година, а Тина Владимирова е участникът с максимален стаж на интернационалните олимпиади. Тя се състезава от 2014 година, а през 2017 година още веднъж печели първо място на Руската обичайната олимпиада.

Ръководители на тима са инж. Александър Велинов, Веселин Златилов и Любомир Златков. Александър Велинов е началник на тима ни от 2003 година насам. Той е учител по филология в столични учебни заведения от 1998 година и ръководител на секция „ Математика и филология ” към Съюза на математиците в България от 2008г., ръководител на Организационния комитет на Международната олимпиада по филология 2015 година Веселин Златилов е преподавтел в ПЧМГ и СМГ в София. Любомир Златков работи в ИМИ-БАН, секция “Математическа филология ”. Участие в подготовката на тимовете взе и доктор Росица Декова, ПУ “Паисий Хилендарски ”.
 Международната олимпиада по математическа филология се организира годишно от 2003 година насам, като първата олимпиада по филология е инициирана от България и е извършена в Боровец. Български тимове са се състезавали във всички издания до през днешния ден, а българин е и в топ 5 от Ранглистата на МОЛ от началото до в този момент. В класацията вземат участие общо 10 български представители, а в отборното класиране за всички времена страната ни има 3 тима, като отпред е отборът от 2004 година с два златни идва сребърни медала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР