3 седмици преди изборите служебното правителство се зае с несвойствена

...
3 седмици преди изборите служебното правителство се зае с несвойствена
Коментари Харесай

Порочните инхаус строежи по магистралите ще бъдат узаконени

3 седмици преди изборите служебното държавно управление се зае с несвойствена за мандата му законодателна активност. Тази седмица районното министерство разгласява за публично разискване съществени промени в Закона за устройство на територията. Срокът за публично разискване е до 12 октомври, тъй че дали те ще стигнат до идващия парламент евентуално ще зависи от волята на идващото държавно управление.

Едната смяна към този момент бе огласена от служебния министър на районното развиване Иван Шишков. Тя планува да бъдат оповестени за търпими градежите от техническата инфраструктура като мостове, тунели, надлези, подлези, прелези, които са построени или ремонтирани без наложителните строителни бумаги. Сега няма законова опция те да бъдат узаконени, а премахването им е нецелесъобразно, показва министър Шишков в отчета към измененията. В началото на седмицата той изясни, че става дума за позволените по автомагистрала " Хемус " противозаконни градежи посредством инхаус поръчки по времето на ГЕРБ.

Друга смяна планува 5 години период за отчуждаване на парцели, планувани за озеленени площи. В старите текстове на закона този период беше 15-годишен, само че преди 2 години Конституционният съд го анулира като неправдив. В закона обаче остана празнина по въпроса, която в този момент ще бъде отстранена, стимулира се служебният министър. 5-годишният период важи за всички останали парцели и съгласно Шишков " типът на публичната нужда не следва да въздейства на степента на интервенция в правото на частна
благосъстоятелност ".

За начален период на започване на отчуждителните производства несъмнено следва да се одобри моментът на
влизане в действие на съответния обстоен организационен проект, написа още в отчета към законопроекта. С приключване на законовия период притежателите на засегнатите парцели следва да придобият цялостните права да променят
проекта.

Трагедията с 16-годишното момче, което почина след токов удар от необезопасена шахта посред София е претекстът за друго изменение на Закон за устройство на територията. Занапред краткотрайните връзки към мрежите и оборудванията на техническата инфраструктура на преместваеми обекти и рекламни детайли ще би трябвало да имат позволение за градеж. Това ще подсигурява в по-голяма степен завишаването на контрола върху издадените строителни бумаги, считат създателите на законопроекта.

Последната смяна визира обитаемоте места без канализация. Сега в тях парцелите за ниско застрояване не са задължени да имат пречиствателно оборудване за отпадните води - могат да имат и водоплътни изгребни ями. Занапред водоплътна изгребна яма ще могат да имат единствено жилищни здания с до три жилища и вили, а по-големите - каквито въпреки всичко са необичайност в селата, ще би трябвало да имат пречиствателно оборудване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР