3 нови антени върху хотел стресираха жители на Поморие -

...
3 нови антени върху хотел стресираха жители на Поморие -
Коментари Харесай

Антени стресираха Поморие - 5G ли са?!

3 нови антени върху хотел стресираха поданици на Поморие - хората се изплашиха, че може да са част от 5G-мрежата. Недоволните внесоха вчепа подписка при кмета Иван Алексиев, а през днешния ден го посрещнаха на входа на общината. Той пък откри, че антените са инсталирани законно, само че прати питане до мобилния оператор какви тъкмо са те.

" Вчера следобяд в пощата има входирана подписка, че на хотела се инсталира такава антена. Първо може да е антена на телекомуникационен оператор, само че да не е 5G. А и без значение дали е 5G, 4G или 3G, би трябвало да има позволение за монтаж на тази антена. Ако непозволено се инсталира, ще бъде демонтирана ", съобщи на първо време Алексиев пред радиото. После назначи инспекция, която установи законноста на оборудванията. А в това време и съобщи, че хората не трябва да се тормозят, защото 5G просто е нова технология.

Но паниката не спи.  " Ако ми пърже мозъка, доста ясно, че съм срещу. Няма експерт в международен мащаб, който да каже, че е хубаво нещо " ; " Имам внуци и деца, които желая да ги предпазя от облъчването " - това са част от терзанията на хората, изказани пред радиото.

Балчик и Мездра към този момент забраниха 5G-мрежата за една година с мораториум. Решенията бяха взети от общинските препоръки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР