3 млн. шофьори в Гърция ще получат бонус от държавата

...
3 млн. шофьори в Гърция ще получат бонус от държавата
Коментари Харесай

3 млн. шофьори в Гърция с бонус от държавата заради скъпите горива

3 млн. водачи в Гърция ще получат бонус от страната поради скъпите горива. Това разкрива в. " Имерисия ", цитирайки държавната самодейност Чек за гориво-2. Нейният планиран бюджет е за 200 млн. евро .

Основно условие за приемане на дотацията тримесечието юли-септември е приходът на фамилията да е до 30 000 евро с спомагателни 3 000 евро за всеки спомагателен член на семейството и общо до 45 000 евро.

Например семейство с две деца явно ще има предел на приходите от 39 000 евро , до момента в който семейство с три деца ще има предел на приходите от 42 000 евро. Максималният приход на многодетно семейство с 4 деца е 45 000 евро.

Министърът на финансите Христос Стайкурас чака платформата за подаване на заявки да бъде отворена в края на юли.

Променя се и
бонусът за тези, които изберат цифрова банкова карта. Сега бонусът ще бъде 15 евро спрямо тези, които изберат пряк заем по банковата си сметка. Това значи, че бонусът се утроява, защото в Чек за гориво-1 бонусът за дотация беше 5 евро.

Поради това размерът на дотациите в новата скица е, както следва:
Автомобил в континентална зона: 80 евро с цифровата карта и 65 евро без картата Автомобил на островите (включително Крит): 100 евро с картата и 85 евро без картата Мотоциклети в континенталната част на страната: 60 евро с цифрова карта и 45 евро без карта Мотоциклети на островите: €70 с карта и €55 без карта
Увеличаването на
бонуса явно е било счетено за належащо, защото в Fuel Pass 1 повече от 80 % от бенефициентите са избрали пряк заем по банкова сметка.

Субсидията за гориво затова е 44 цента на литър за континенталната част на страната (80 евро за 180 литра гориво на тримесечие) и 56 цента на литър за островите (100 евро за 180 литра гориво на тримесечие).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР