3-ма инвеститори, желаещи да запазят своята анонимност, стартират проекта Bankya

...
3-ма инвеститори, желаещи да запазят своята анонимност, стартират проекта Bankya
Коментари Харесай

„Чакат се шарани”: Трима тайнствени инвеститори строят 67 къщи в Bankya Hill

3-ма вложители, искащи да запазят своята анонимност, започват плана Bankya Hill Residence, състоящ се от 67 къщи, който се показва като " цялостен нов квартал ". Информация от регистъра на " Архитектура и градоустройство " демонстрира, че Bankya Hill Residence наподобява е част от възходящата строителна интензивност в региона на Банкя през настоящата година. Освен 62 самостоятелни къщи, в региона са утвърдени и позволения за няколко жилищни комплекса, като най-големият има 11 къщи, следван от комплекси с 8, 7 и 6 къщи, три с 4 и един с 3 къщи.

Проектът е частен и се извършва от трима вложители. Макар и да избират да запазят анонимността си, те са известни с обстоятелството, че имат бизнес ползи в разнообразни области. Заради закъснение в техните настоящи бизнеси през последните години, те вземат решение да се насочат към жилищно строителство като спомагателна част от бизнес портфолиото им.

Строителството на Bankya Hill Residence не е предоставено на планово сдружение. Вместо това, строителното позволение е издадено на консултантска компания, притежавана от Мартин Христов, който управлява целия развой. Интересното е, че планът се разраства, като в началото е плануван за 5 къщи, а в този момент стига до 18 къщи, като това е единствено първият стадий. Те би трябвало да бъдат издигнати доникъде на 2024-та по плановете.

Според информацията, целият комплекс с 67 къщи ще се построява на три стадия и би трябвало да бъде приключен до две години и половина. Инвестицията в него е финансирана посредством заем в размер на 6 милиона лв. от Първа капиталова банка, като ипотеката върху земята е вписана в Имотния указател при започване на ноември.

Мартин Христов изяснява, че заемът е револвиращ вид, като се отпуска на стадии след построяването на 15-18 къщи и продажбата им. Тъй като цените на строителството са мощно наранени от неналичието на работна ръка, общата сума на инвестицията в плана не е била избрана изцяло тъкмо.

Строителството на плана стартира през юни, и все още първите две къщи са пред акт 14, а 10 от тях към този момент са резервирани. Цените на квадратен метър доближават 1600 евро без Данък добавена стойност и бяха оповестени по време на ревюто BalREс. Оказа се, че са били годни единствено тогава, а към този момент доближават сред 1800 и 2200 евро на квадратен метър.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Bankya Hill Residence Мартин Христов Банкя Хил Резиденс къщи строителство
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР