3-годишно палестинче, простреляно миналата седмица от израелски войници на Западния

...
3-годишно палестинче, простреляно миналата седмица от израелски войници на Западния
Коментари Харесай

Израелски войници простреляха 3-годишно палестинче на Западния бряг, то почина

3-годишно палестинче, простреляно предходната седмица от израелски бойци на Западния бряг, е умряло от раните си, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на представители на израелска болница.

Мохамед ат Тамими бе ранен в главата в четвъртък покрай село Неби Салех, до момента в който е бил в кола с татко си. Той е бил превозен по въздух до израелска болница, която заяви през днешния ден за гибелта му.

Израелската войска сподели, че е разкрила огън, откакто въоръжен човек в региона е стрелял по израелски охраняем пост покрай еврейско населено място на окупирания Западен бряг.

Бащата на момчето, Хайтам ат Тамими, сподели, че таман бил закопчал колана на сина си в колата, с цел да отидат на посетители на родственик, когато патронът го поразил. Бащата също е бил прострелян и му е оказана здравна помощ в палестинска болница.

Израелските въоръжени сили са почнали следствие на случилото се.

Правозащитни групи обаче настояват, че сходни следствия рядко водят до правосъдно гонене или дисциплинарни ограничения против бойците, отбелязва АП.

Вълната от принуждение на окупирания Западен бряг и Източен Йерусалим продължава към този момент повече от година. Сблъсъците и офанзивите се усилиха, откакто новото крайнодясно държавно управление на Израел встъпи в служба в края на декември.

Тази година година на Западния бряг и в Източен Йерусалим бяха убити близо 120 палестинци. Почти половината от тях са членове на групировки, сочи информация на АП, само че израелската войска твърди, че делът на бойците измежду жертвите е доста по-голям. Убити са и младежи, хвърляли камъни по израелски бойци, както и хора, които не са забъркани в насилието.

Междувременно при палестински набези против израелци в тези региони са убити минимум 21 души.

Израел завладява Западния бряг и Източен Йерусалим, дружно с линията Газа, по време на войната в Близкия изток през 1967 година Палестинците желаят да основат своя страна на тези територии.

В момента към 700 000 евреи живеят в селища на Западния бряг и в Източен Йерусалим. По-голямата част от интернационалната общественост счита тези селища за противозаконни или за спънка за мира, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР