3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок е

...
3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок е
Коментари Харесай

Условна присъда за словак, запалил апартамент и шивашко ателие

3 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период е наказването на 46-годишния словак Иван Х., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище за запалване на апартамент и шивашко ателие - продължавано закононарушение по член 330, алинея 2 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Търговище.

На 16 декември 2017 година, събота, към 16 часа бил запален апартамент в кв. „ Запад “ в град Търговище. Огънят унищожил имущество на 63-годишната собственичка, която била тъща на словака. Около 18 часа пламнало и шивашкото ателие на дамата. Извършителят Иван Х. бил открит след извършените незабавни оперативно-издирвателни дейности. 46-годишният чужденец се разделил с дъщерята на потърпевшата от двата палежа жена, която считал за провинен за раздялата им.

След като пил до сутринта, словакът задремал на диван в жилището. Установил, че в жилището има разхвърляни облекла и бутилки. Тогава решил, че брачната половинка му е била там с други мъже и го обхванала ревнивост. Първо запалил жилището, по-късно отишъл до ателието на тъщата си и също го запалил. Палежът на жилището е предизвикал вреди на забележителна стойност, като имало заплаха пожарът да се разпростре и върху прилежащи парцели.

Присъдата на Търговищкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР