3 доказани метода за избелване на белите и деликатни тъкани

...
3 доказани метода за избелване на белите и деликатни тъкани
Коментари Харесай

3 доказани метода за избелване на белите и деликатни тъкани

3 потвърдени метода за избелване на белите и деликатни тъкани

За избелване на деликатните бели тъкани ще използваме средства, които към този момент имаме в кухнята. След като узнаете за тези способи, мястото на скъпата белина на рафта ще бъде заето от готварска сол и бял оцет.

Използвайки тези трикове, постоянно реализирам отлични резултати! Петната от облеклата изчезват, като че ли с магия, а облеклата стават ослепително бели. Ще бъдете удовлетворени от резултата.

Можете да употребявате тези трикове за унищожаване на петна от облеклата или за избелване на към този момент пожълтели или посивели облекла. Можете да ги употребявате от първото пране на новите облекла, тогава вашите облекла ще блестят от белота за дълго време, както първия ден.

Самото пране е много досадна и изтощителна задача, която може да отнеме доста време. И, от време на време, петната си остават.

Белите тъкани се замърсяват бързо, а старите петна са сложни за премахване! Освен това, с течение на времето белите тъкани пожълтяват или посивяват.

Как да им върнем белотата? Задачата е по-трудна, в случай че облеклата са от тънки, деликатни тъкани, които не могат да се перат с нападателни и избелващи препарати.

Белината нанася щета освен на околната среда, само че и на вашето здраве. И не щадят деликатните тъкани.

Днес ще узнаете 3 метода по какъв начин да извършите вашите бели облекла блестящи, даже в случай че става въпрос за дантела или копринено долни дрехи.

1.Лимонов сок
Лимоновият сок съдържа субстанции, които съвършено отстраняват петната от пот или мазна храна. Подходящ е за тъкани от дантела и коприна, отстранява петната и усъвършенства цвета на дрехата.

Необходими съставки:
1 чаша свеж лимонен сок (250 мл.)
2 литра вода

Приложение:
Кипнете два литра вода и прибавете свеж лимонен сок. Охладете разтвора до мечтаната температура съгласно инструкциите за облеклата и накиснете за 2 часа.

След 2 часа, извадете продукта от разтвора, още веднъж обработете нечистите зони с лимонен сок и изперете дрехата в пералната машина.

2.Сол
Обикновената трапезна сол е отлична за избелване на облекла. Перфектно отстранява петната от пот.

Необходими съставки:
1 супена лъжица сол (10 гр.)
сок от половин лимон

Приложение:
Смесете солта и сока от половин лимон. Нанесете пастата върху нечистите сектори. Оставете за 30 минути, по-късно деликатно изтъркайте с четка и изперете, както нормално.

3.Бял оцет
Белият оцет е един от най-хубавите различни артикули за омекотяване на водата и за изпиране без потребление на химикали. Оцетът чудесно отстранява петната от сосове, мастило, пот. Надеждно обезврежда неприятните миризми, убива бактериите и дезинфектира.

Необходими съставки:
1 чаша бял оцет (250 мл.)
2 литра гореща вода

Приложение:
Разредете оцета в два литра гореща вода и накиснете дрехата в този разтвор в продължение на 8 часа.

След това изперете в пералната машина. За по-добър резултат прибавете половин чаша оцет в отделението за омекотител.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР