29-годишен мъж, използвал банковата карта на свой познат за онлайн

...
29-годишен мъж, използвал банковата карта на свой познат за онлайн
Коментари Харесай

Във Варна съдят мъж, похарчил близо 11 000 лв. от картата на свой познат за онлайн залагания

29-годишен мъж, употребявал банковата карта на собствен прочут за онлайн заплащания, отива на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна.

Той е ощетил притежателя ѝ с над 10 000 лв..

Обвиняемият и пострадалият се познавали, играели дружно спортни игри и членували в една и съща група в обществена мрежа. През септември 2019 година ощетеният мъж помолил за подпомагане Г.Д. за закупуването на онлайн игра, като за задачата му дал фотоси на банковата си карта и на персоналната си карта.

Обвиняемият извършил молбата на своя прочут, само че запазил данните от платежния му инструмент. Имал желание да ги употребява без знанието и разрешението на притежателя.

Скоро по-късно, 29-годишният мъж въвел данните в два уеб страницата за онлайн залагания, където за интервала от 26 декември 2022 година до 13 февруари 2022 година направил голям брой залози и заплащания (общо 603 броя) без знанието и единодушието на титуляря на банковата сметка. Освен това осъществил три заплащания на сметка към мобилен оператор. Общият размер на сумата, с която Г.Д. ощетил пострадалия мъж, възлизала на 10 983,19 лв..

Обвиняемият не е прочут на органите на реда и не е осъждан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 до 8 години, както и санкция до двойния размер на получената сума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР