28 български спортисти легенди се срещнаха с повече от 3000

...
28 български спортисти легенди се срещнаха с повече от 3000
Коментари Харесай

28 спортисти четоха в Походът на книгите

28 български спортисти митове се срещнаха с повече от 3000 деца от София в 13 детски градини, 17 учебни заведения и два от центровете на Каритас за деца на бежанци и деца от ромски генезис в акцията от 2 до 23 април. Спортистите четоха от своите обичани детски книги и отдадоха значение на четенето за наслаждение, раздадоха подписи и описаха на децата завладяващи истории за достиженията си и за това, какъв брой значимо за всеки триумф е тренирането освен на тялото, само че и на мозъка. Тити Папазов разписа над 60 подписа с посланието " Книгите са благосъстояние ", множеството спортисти раздадоха поименно над 100 подписа, Симона Пейчева направи аналог сред обичаната си детска приказка " Малката кибритопродавачка " и това, че спортът би могъл да бъде цялостен с компликации и тествания. Нешка Робева в границите на час и половина споделя за няколко обичани книги и приказки пред повече от 500 деца. За първа година " Походът на книгите " гостува на два от центровете на Каритас - Ренета Камберова се срещна с деца на бежанци, а Александра Жекова посети центъра за поддръжка на ромски деца.

В рамките на националната акция се включиха и самодейностите: на ББИА - " Маратон на четенето ", който обхвана 100 библиотеки от 43 града и 40 села, паневропейската акция " Европа чете ", показана за България от фондация " Детски книги ", която цели да ангажира обществеността с данните за функционалната просветеност при децата и нуждата да се чете всеки ден по 15 минути на глас. Кампанията " Походът на книгите " приключи на 23 април - Международния ден на книгата и авторското право, с четенето на спортния публицист Камен Алипиев в столичното 7-о СУ и инструктора по йога Даниел Петров в 42-ро ОУ " Хаджи Димитър ".

" Походът на книгите " е некомерсиална самодейност и се провежда от асоциация " Българска книга " в партньорство със Столичната община и със съдействието на Регионалното ръководство на образованието - София-град, Българската библиотечно-информационна асоциация, " Глобални библиотеки " - България, и фондация " Детски книги ", научи ДУМА от Милена Димитрова, специалист ВО на Софийския интернационален книжовен фестивал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР