26-годишният Янчев успя да впечатли и бразилската легенда Андре Галвао

...
26-годишният Янчев успя да впечатли и бразилската легенда Андре Галвао
Коментари Харесай

Бургаски боец тренира с Хамзат Чимаев, атакува UFC

26-годишният Янчев съумя да впечатли и бразилската легенда Андре Галвао

Бургазлията Антон Янчев е апетитен за един от най-големите родни гении в смесените бойни спортове. Представителят на GFTeam има медали от интернационалните и национални шампионати по граплинг, а единствено преди няколко седмици направи съществено усещане с нападателния си жанр на Максфайт 55.

26-годишният Янчев нокаутира зрелищно още в първия рунд молдовеца Кристиан Агапи. За него това е втора победа в първи рунд в едвам втория му професионален мач.

Янчев разкри в изявление за Флагман.бг , че няма желание да стопира до тук и задачата му е дебют в най-голямата верига за бойни спортове UFC. Бургаският войник към този момент съумя да ревизира равнището си, откакто тренира в All Stars Стокхолм дружно със звездата Хамзат Чимаев. Твърди, че неговият жанр прилича точно този на Чимаев и на Хабиб Нурмагомедов.

„ Всичко стартира през 2018 година в Бургас, когато дружно с Пламен Петров-Легендата и група запалянковци основахме GFTeam . Извикахме треньори от Бразилия, от Канада. Моят жанр потегли от един канадски треньор. Повечето избират да играят от земята по тил, само че аз избирам да натискам от горната страна, преса като Хабиб и Хамзат ",  споделя Янчев.

Приключението All Stars

Забелязва го Реза Мадади, който до скоро беше част от екипа на Чимаев. Тогава, в Стокхолм, Антон прави спаринг с треньора на All Stars Швеция и съумява да го заключи.

„ Имах шанс, че тази подготовка беше следена от доста хора. След нея ми предложиха да бъда треньор за All Stars в Испания “ , разяснява бургаският войник.

Само няколко месеца по-рано, при започване на м. година, е на път да се откаже от спорта, тъй като към този момент не вижда вероятност. Пламен Петров – Легендата му оказва помощ да отиде на лагер в една от най-прочутите школи по MMA -  All Stars Стокхолм.

„ Казах си: Аз съм all in. Отивам за 3-4 месеца и в случай че не видят нищо в мен, ще спра напълно или ще се концентрирам върху граплинга “ , споделя Янчев.

В началото му е доста мъчно. Живее в залата, също като Чимаев, само че в доста по-тежки условия от него. Съквартиранти са му четирима чеченци и един дагестанец в дребна стаичка, в която има само 6 кревати.

„ В Швеция правихме граплинг спаринг с Хамзат и беше много равносилен. Усетих предимство в силата му, само че въпреки всичко имахме най-малко 10 кг разлика “ , споделя бургазлията

През цялото време Антон живее с треньорите и екипа на Хамзат. Споделя, че най-после стават толкоз близки, че като че ли са едно семейство.



 

Целта UFC

Много хора не имат вяра, че скоро ще гледаме българин в UFC след Благой Иванов-Багата. Антон обаче не обръща внимание на отрицателните отзиви и разкрива, че нищо няма да го отклони от задачата му.

„ В Испания играх с поляка Пьотр Недзелски, който е в Белатор и го надигравах всякога. Той не можеше да повярва, че имам единствено един професионален мач. Оценката на такива хора ми вдъхва от ден на ден убеденост. Просто би трябвало да натрупам още малко опит. Отдал съм живота си на това и не считам да се отхвърлям, до момента в който не съумея! Целта е да съм първенец на UFC , разяснява Антон Янчев.

Междувременно е получил нова покана за лагер в All Stars Швеция. Още в края на този месец ще взе участие на влиятелното съревнование по граплинг Polaris в Англия. През октомври пък ще нападна златния орден на европейското състезание по граплинг, откакто преди 2 години завоюва среброто. В края на годината Антон Янчев още веднъж ще се бие в Англия в FCC, което е следено от промоутърите на UFC.

Легендата Андре Галвао

Янчев към момента обмисля и предлагането за лагер в Сан Диего от граплинг легендата Андре Галвао. Бразилецът вижда бургазлията, до момента в който гостува в България на GFTeam.

„ Още тогава ми сподели 2-3 тънкости, които употребявам и сега в играта си. Аз възприемам от много места и което пасне на стила ми, го употребявам “ , споделя боецът.

Антон Янчев разкри още, че за подготовката си разчита на спонсори, като доста са му помогнали бургаските футболни митове Милен Георгиев и Пламен Крумов, както и Теньо Ганчев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР