26-годишният писател Боян Боев вече представи книгата си Сайбиева невеста

...
26-годишният писател Боян Боев вече представи книгата си Сайбиева невеста
Коментари Харесай

Сайбиевата невеста ни връща към истинските български ценности

26-годишният публицист Боян Боев към този момент показа книгата си " Сайбиева булка " в Бургас, Ямбол и Велико Търново. Днес, 13 ноември, от 18 ч. в литературния салон на Народно читалище " Николай Хайтов " читателите в София ще имат опция да се срещнат с младия създател. Събитието е проведено от издателство " Изида ".

Боян Боев е роден в Ямбол. Още от дребен има интерес към литературата и към българския фолклор. Образованието му е икономическо, само че, както той самият споделя, сметките в никакъв случай не са били негова пристрастеност. " Сайбиевата булка " е неговият първи разказ, който споделя за орисите на няколко души от българско село малко след Освобождението на България. Главната героиня Цвета би трябвало да одобри ориста си и да се омъжи за Лозан Сайбията, който е чорбаджията в селото. Така тя ще изплати задълженията на татко си към бъдещия си брачен партньор. Но сърцето на Цвета към този момент е заето и в него няма място за никой различен, с изключение на за Стоян - нейната първа и единствена обич.

Както споделя самият създател, този разказ носи в себе си духа на българските национални песни, в които постоянно се пее за невъзможната обич на двама млади, която в множеството случаи приключва трагично. Такава е и любовта на Цвета и Стоян, които биват изправени пред невиждани тествания на ориста, предадени от близки хора и борейки се против възприятието за чест и дълг, които са били най-важното нещо в едно семейство от тези времена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР