26-годишната Рокел Байн от САЩ тръгнала да търси легендарно чудовище

...
26-годишната Рокел Байн от САЩ тръгнала да търси легендарно чудовище
Коментари Харесай

Да умреш, за да видиш полукозел

26-годишната Рокел Байн от Съединени американски щати тръгнала да търси именито страшилище полукозел и попаднала под колелата на влака, оповестява  Discovery.

Жената не била сама – в търсене на героя от градската легенда тръгнал и нейният другар, който останал измежду живите. Влюбената двойка решила да открие и снима чудовището на име Поуп Лик – получовек-полукозел с тяло, напълно покрито с четина.

Според легендата, зародила през 40-те години на ХХ век, съществото живеело под железопътната естакада източно от окръг Джеферсън, щата Кентъки.

Макар че към този момент сме 2016 година, някои американци (основно тийнейджъри) обичат да се събират на естакадата с фотоапарати в ръце и да търсят Поуп Лик. Поради особената звучност в околните хълмове доста неприятно се чуват приближаващите се влакове.

Поради тази причина в последните години към този момент няколко американци са починали под колелата на влакове или са получили съществени увреждания след скок от естакадата в опит да избягат от приближаващата се комбинация.

При това в редица медии се появява следната интерпретация на събитията: именитото страшилище срещало евентуалните жертви, хипнотизирало ги и ги блъскало от естакадата. Друг вид – Поуп Лик „ замразява “ сетивата на феновете (в резултат на което те не могат да мръднат ни с ръце, ни с крака) и ги оставя пред идващия трен.

Последната „ жертва “ на Поуп Лик в последната минута забелязала влака – машинистът също забелязал двойката, стояща на релсите. Той се опитал да спре влака, само че било прекомерно късно. Младият човек съумял да скочи от естакадата, само че неговата обичана се объркала и се оказала под колелата на влака.

  • Съществуват ли пъкъл и парадайс и ще отидем ли в други вселени?

Впрочем наскоро в Северна Каролина имало сходен трагичен случай – група американци тръгнали да търсят трен фантом и един от феновете на свръхестественото се оказал затрит от същински трен.

Известно е, че починалата Рокел Байн обичала 16-минутния филм от 1988 година за Поуп Лик. Благодарение на това филмче градската легенда станала извънредно известна измежду американците – доста девойки и момчета почнали да търсят среща с чудовището.

„ Не разбирам за какво толкоз доста хора имат вяра в тази градска легенда – разяснява един от локалните поданици. – И още повече не разбирам за какво родителите не могат да обяснят на своите деца, че не е належащо да вървят нощем по релсите. Това, че 26-годишно момиче е тръгнало да търси нещо несъществуващо, е доста необичайно. “

И въпреки всичко в наше време има доста хора, които освен имат вяра в свръхестественото, само че и настояват, че виждат призраци и чудовища. Учените изясняват това по следния метод: от време на време човек става жертва на илюзии и миражи, също така за хората е присъщо да виждат взаимовръзка и конструкция в инцидентни и безсмислени данни.

Например в естествените формирания на Марс някои виждат лице на човек , а неотдавна е станала известна и доктрина с названието Тъмната страна на дъгата .

Според тази доктрина албумът The Dark Side of the Moon на английската група Pink Floyd и филмът „ Вълшебникът от Оз “ изцяло съответстват и стават едно художествено произведение, в случай че музиката се включи незабавно откакто лъвът на Метро Голдуин Майер изреве за трети път.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР