258 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания

...
258 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания гони 15 000 български граждани

258 000 българи са получили статут на уседналост във Англия и няма да пострадат от следващите ограничавания, които влизат в действие на Острова вследствие на Брекзит. За 15 000 българи обаче управляващите в Обединеното кралство са издали отвод. Тези хора губят право да обитават за работа и следване в страната, а в случай че са там сега, рискуват депортация след 30 юни. Тогава изтича срокът за кандидатстване за статут на уседналост. Това заяви посланикът ни във Англия Марин Райков пред.

Трудовият пазар на Англия е затворен за наши и други европейски жители. Те имат право на 6 месеца престой в отделилата се от Европейски Съюз страна в границите на една година, само че единствено за туризъм или посещаване при близки. За тези, които желаят да останат по-дълго, е нужен статут на уседналост или трудова виза.

Имаме към този момент случаи на депортация, обсъждахме този въпрос със зам.-председателя на Европейската комисия и чакаме най-малкото да бъде обезпечена консулска отбрана на тези жители, т.е. да бъдем предупреждавани, разяснява Райков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР