25% от мъжете, преболедували Covid-19, са със занижени параметри на

...
25% от мъжете, преболедували Covid-19, са със занижени параметри на
Коментари Харесай

Родно изследване: 25% от мъжете, преболедували Covid-19, са със занижени параметри на семенната течност

25% от мъжете, преболедували Covid-19, са със занижени параметри на семенната течност, демонстрира ново българско изследване на един от водещите инвитро центрове у нас. Така в България се удостоверяват и анализите в международен мащаб на експертите в региона на човешката репродукция, че боледуването и лекуването на Covid-19 при мъже, би могло да има доста по-сериозно влияние върху способността на мъжете за възпроизводство и отхвърлят подозренията, че сходен феномен би могъл да има връзка с имунизацията. 
Наскоро в ефира на радио София имунологът доктор Цветелина Великова развенча мита, че имунизациите против Covid-19 са свързани с риск от неплодородие и акцентира, че той е зародил точно тъй като заболяването води до увреждане на репродуктивното здраве при мъжете и дамите.  
Анализираните все още научни данни демонстрират, че използването на Р Наказателен кодекс ваксини, не оказва отрицателно въздействие върху параметрите на семенната течност , по отношение на извършените преди имунизация проучвания при мъжете, сочи още родното изследване. 
„ При заразяване с ковид, температурата се покачва, а при мъжете това оказва въздействие на процеса на сперматогенеза, защото производството на мъжки репродуктивни кафези е доста сензитивен развой, в това число и на температура “, сподели в ефира на радио София ембриологът Десислава Дюлгерова.
Тя добави, че при дамите заразяването с вируса също може да окаже въздействие върху репродуктивните качества, само че тематиката към момента се изследва.
Ваксините против Covid-19 ще предпазят бъдещите родители от болестта и в случай че те вършат опити за зачеване посредством асистирана репродукция, могат по-скоро да се завърнат към тях, добави Десислава Дюлгерова.
Тя посъветва мъжете всяка година да вършат профилактични прегледи , по този начин както го вършат дамите.
Подробности можете да чуете в изявлението на Катя Василева с Десислава Дюлгерова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР