25-ият Международен филмов фестивал в Шанхай ще проведе първата си

...
25-ият Международен филмов фестивал в Шанхай ще проведе първата си
Коментари Харесай

За първи път се провежда седмица на научната фантастика на Шанхайския филмов фестивал

25-ият Международен кино фестивал в Шанхай ще организира първата си седмица на научната фантастика, с което ще означи процъфтяващата промишленост на научнофантастичните филми в страната. Събитието включва конгреси и прожекции на филми от страната и чужбина, в това число типичен китайски филми от жанра, снимани през 80-те години на предишния век.

На главния конгрес на събитието в неделя се събраха доста изявени персони от промишлеността, в това число и Гуо Фан, режисьор на китайските научнофантастични блокбъстъри „ Скитаща земя " и „ Скитаща земя II ". Разкривайки проектите си за основаването на третата част от поредицата, Гуо съобщи, че екипът му ще отдели повече време, с цел да съумее дейно да инкорпорира новите технологии, в това число технологиите за изкуствен интелект, които съгласно него ще „ трансформират играта “ на киното в бъдеще.

През седмицата се чака и да бъдат показани повече детайлности за бъдещи планове, които публиката към този момент чака с неспокойствие.

25-ият Международен кино фестивал в Шанхай бе открит в китайския мегаполис в петък. Той ще продължи девет дни и близо 450 кино лентата от страната и чужбина ще бъдат прожектирани в 41 кина в града. Основан през 1993 година, фестивалът притегля все по-голямо интернационално внимание с помощта на процъфтяващия кино пазар в Китай. Китайският боксофис за 2023 година доближи 20 милиарда юана (около 2,8 милиарда щатски долара) при започване на май, отбелязвайки много по-бързо развиване от предишните години.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР