25-годишният лондончанин Тею Гейгън Харт постигна втора етапна победа в

...
25-годишният лондончанин Тею Гейгън Харт постигна втора етапна победа в
Коментари Харесай

Тею Гейгън Харт с втора етапна победа в Джиро-то

25-годишният лондончанин Тею Гейгън Харт реализира втора етапна победа в колоездачната Обиколка на Италия, откакто победи в 20-ия предпоследен стадий от Алба до Сестриере с дължина 190 км. Гейгън Харт сподели съществени спринтьорски качества, с цел да вземе днешния триумф. Харт завоюва и 15-ия стадий тук на " Джирото " и неслучайно е кандидат и за крайната победа.

Етап преди края безусловно с нож се реже напрежението на върха, защото младият австралиец Джей Хиндли води с 85:22.07 часа. Същото време има и Харт, който през днешния ден победи с 4 часа, 52 минути и 45 секунди. Хиндли приключи на 2-о място през днешния ден с времето на спечелилия, а трети остана Роан Денис (Австралия), който завърши на 25 секунди.

Напрежението се усилва от обстоятелството, че успеха в Джирото ще бъде решено от 15-километрово самостоятелно тичане по часовник към Милано на следващия ден. Водачът в генералното класиране за два дни Вилко Келдерман (Sunweb) проби в средата на второто нанагорнище на височина край Сестриере, само че скоро изостана още веднъж обратно, с цел да загуби с 1:35 като цяло и да се помири с 8-о място в стадия. След този резултат той слезе и на 3-о място в генералното класиране, на 1:32 от водачите.

Пейо Билбао (Испания) приключи тъкмо преди Келдерман през днешния ден с неговото време и е 4-и на 2:51 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР