25-годишната рускиня Анна Блинкова сътвори най-голямата сензация във втория кръг

...
25-годишната рускиня Анна Блинкова сътвори най-голямата сензация във втория кръг
Коментари Харесай

Рибакина е аут от Australian Open

25-годишната рускиня Анна Блинкова сътвори най-голямата сензация във втория кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис, като в профил третата в света Елена Рибакина с 6:4, 4:6, 7:6 (22:20). Мачът продължи 2 часа и 46 минути.

В първия сет Блинкова стигна до пробив в третия гейм, който й беше задоволителен за триумфа в частта. Рускинята, която играе под безпристрастен байрак в Мелбърн, както и всичките си сънародници, стартира по-добре и втората част и съумя да вземе подаването на съперничката си за 2:1. Рибакина, която е финалистка в шампионата от предходната година, обаче бързо върна пробива, а в решителния десети гейм съумя да направи нов и с 6:4 изравни резултата.

Така се стигна до лудия трети сет, в който Блинкова още веднъж взе задатък първа с брейк в третия гейм за 2:1. В края на частта двете направиха общо 5 пробива - 3 за Рибакина и 2 за Блинкова, с цел да стигнат до решителен, дълъг тайбрек. Той се проточи безпределно дълго, като Анна Блинкова пропусна 9 мачбола (2 в дванадесетия гейм и 7 в тайбрека), а Рибакина - 6. Това бе най-дългият тайбрек в историята на женския тенис на шампионат от Големия шлем, като той стигна общо до 42 точки.
 Ига Швьонтек оцеля след драма с американка
Ига Швьонтек оцеля след драма с американка

Ето детайлности

Рускинята въпреки всичко победи с 22:20. В идната фаза тя ще играе против поставената под номер 26 в Мелбърн Джасмин Паолини от Италия.

Британката Емма Ръдукану, която е шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати, бе отстранена от китайката Янфан Ван с 6:4, 4:6, 6:4. Ръдукани падна до 296 място в ранглистата на УТА, а Ван е 94-а, като след този шампионат ще направи явно нов огромен скок в класацията.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР