25-годишната Анна Блинкова сътвори най-голямата сензация във втория кръг на

...
25-годишната Анна Блинкова сътвори най-голямата сензация във втория кръг на
Коментари Харесай

Блинкова влезе в историята при победа над Рибакина

25-годишната Анна Блинкова сътвори най-голямата сензация във втория кръг на Australian Open. Рускинята в профил третата в света след 6-4, 4-6, 7-6(22:20). Мачът продължи 2 часа и 46 минути. Двете сложиха и връх за най-дълъг тайбрек в историята на Големия шлем – 42 точки. Само той продължи над 30 минути.

В първия сет Блинкова стигна до пробив в третия гейм, който ѝ беше задоволителен за триумфа в частта. Рускинята стартира по-добре и втората част и записа нов пробив за 2-1. Рибакина, финалистка в шампионата от предходната година, обаче бързо върна пробива. След това тя проби в десетия гейм за 6-4 и изравни резултата.

Така се стигна до лудия трети сет, в който Блинковa още веднъж взе задатък с брейк в третия гейм за 2-1. В края на частта двете направиха общо 5 пробива – 3 за Рибакина и 2 за Блинкова, с цел да стигнат до дълъг тайбрек. Той се проточи безпределно дълго, като Анна Блинкова пропусна 9 мачбола (2 в дванадесетия гейм и 7 в тайбрека), а Рибакина – 6.

Рускинята въпреки всичко победи с 22:20. В идната фаза тя ще играе против поставената под номер 26 в Мелбърн Джасмин Паолини от Италия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР