25-годишен неправоспособен младеж е причинил смъртта на 38-годишния балетист от

...
25-годишен неправоспособен младеж е причинил смъртта на 38-годишния балетист от
Коментари Харесай

25-годишен без книжка и вероятно дрогиран е причинил смъртта на балетиста Мартин Чикалов

25-годишен недееспособен юноша е предизвикал гибелта на 38-годишния балетист от Варна Мартин Чикалов.
 Арестуваха мъжа, блъснал балетист във Варна  BMW смаза велосипедист във Варна
От прокуратурата оповестиха, че като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност е притеглен мъж с букви П.З. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокуратурата. Повдигнато му е обвиняване за осъществено действие по член 343, алинея 3 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години. Текстът се отнася за причиняване на телесна щета или гибел при шофиране след приложимост на наркотични субстанции или алкохол. 

Назначени са експертизи, в това число са взети проби от лидера за приложимост на опиати, резултатите от които следва да излязат.

Тежкият случай е станал на 10 септември тази година към 19.50 часа на бул. „ Приморски “, покрай кръстовището с ул. „ Македония “ във Варна. Водачът на автомобил „ БМВ “ удря велосипедист и напуща местопроизшествието. Вследствие на случая 38-годишният велосипедист е умрял, прецизират от прокуратурата.

По-късно автомобилът е открит зарязан на бул. „ Цар Освободител “. По регистрационния му номер полицията във Варна открила притежателя - 25-годишният и недееспособен юноша. На 11 септември той се е предал в наличието на юриста си.

Той е недееспособен лидер, в никакъв случай не е имал удостоверение за ръководство на автомобил. Съставяни са му два акта за ръководство на МПС като недееспособен лидер – през 2010 година, когато е бил още малолетен, и през 2017 година

В рамките на следствието са разпитани голям брой очевидци, станали очевидци на пътно-транспортното произшествие, осъществено е претършуване и оглед на автомобила под управлението на прокурор в Окръжната прокуратура.

След приключване на 72-часовото задържане прокуратурата ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Снощи във Варна се организира шествие под наслов „ Поход за живот “. Поводът е гибелта на Мартин Чикалов, балетист в Държавната опера в морския град. Мартин е живеел единствено със своята майка. Във Facebook негови другари и близки приканиха за даряване на средства за погребението му. Парите към този момент са събрани, а погребението на Мартин е планувано за през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР