25-годишен мъж уби, по първоначална информация - с брадва, родителите

...
25-годишен мъж уби, по първоначална информация - с брадва, родителите
Коментари Харесай

Проф. Гайдаров: Липсата на средства за лечение води до случаи като в Нови Искър

25-годишен мъж умъртви, по първична информация - с секира, родителите си, брат си и баба си в Нови Искър. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че той е в доста тежко психическо положение. Какво може да накара един юноша да извърши такова грубо закононарушение и и по какъв начин би трябвало да се промени системата, с цел да се избегнат бъдещи такива случаи - тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява проф. Калин Гайдаров – престъпен психолог и някогашен шеф на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи.

Този вид закононарушение би трябвало да бъде гледано през призмата на характерната персона, където е ясно, че има доста психически дефицити. До такова закононарушение е довело както развиването на положението му, по този начин и вътрешните проблеми в фамилията, изясни проф. Гайдаров.

По думите му, при психологично болните хора се следи различен метод на виждане на света и на оценяване взаимоотношенията сред хората.
Проф. Калин Гайдаров – престъпен психолог: Решението да се предотвратят сходни случаи е в това тези хора да бъдат съответно следени, съответно лекувани, подкрепяни и обгрижвани най-много от фамилията си или различен тип структури за обществена реабилитация. Тези хора не са задоволително независими, те нямат ясна визия за личните си проблеми.
Психиатрията в България е недобре финансирана, няма задоволително стратегии и клинични пътеки, което обрича на бедност този характерен дял от медицината, добави още проф. Гайдаров.
Проф. Калин Гайдаров – престъпен психолог: Няма стратегии за обществена интеграция и поддръжка на тези хора. Близките им нормално са небогати хора, които няма от кое място да намерят пари, с цел да ги лекуват и за жалост, от време на време се стига до такива тежки престъпни произшествия.
Психологът разяснява и какви са опциите за наказване на арестувания за жестокото ликвидиране.
Проф. Калин Гайдаров – престъпен психолог: Той е направил престъпно действие - при всички положения би трябвало психическа експертиза и в случай че тя откри, че е бил неуравновесен все още, наказателната отговорност ще отпадне, само че ще бъде подхваната насила по лекуването му и би трябвало да бъде въдворен в психиатрична болница. Ако няма съображение да отпадне наказателната отговорност, той би трябвало да я понесе. Не може обаче да се вършат догатки без да са ясни резултатите от психическата експертиза.  Задържаха 25-годишен мъж за четворното ликвидиране в Нови Искър Задържаха 25-годишен мъж за четворното ликвидиране в Нови Искър
Жестоко четворно ликвидиране в Нови Искър. Полицията задържа 25-годишен мъж, обвинен, че е умъртвил фамилията си. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че арестуваният е в мно...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР