25 фирми подизпълнители са получили авансово близо 200 млн. лв.

...
25 фирми подизпълнители са получили авансово близо 200 млн. лв.
Коментари Харесай

25 фирми, с 200 млн. лв. аванс, не се явили на среща с министър Комитова

25 компании подизпълнители са получили предплатено близо 200 млн. лева от сдружението „ Автомагистрали “ за подсилване на 84 свлачища и срутища по пътната мрежа, разгласи служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.

До момента обаче е укрепен единствено един обект - свлачището на пътя за Рилския манастир, а срокът на подписаните контракти е до края на годината.

Проверка на районното министерство е посочила, че договорите са подписани само за планиране, наем на техника и доставка на материали, само че обектите са без позволение за градеж.

„ Тези 25 компании са доста надалеч от крайната задача, която им е била сложена. В техните контракти няма задача за строителство. Ние бяхме изумени, че едни държавни средства с министерско разпореждане - съставляват обществен запас, след това постъпват в АПИ, след това отиват в „ Автомагистрали “ - обществен запас, и внезапно като се разпределят на 25 компании, се трансформират за една нощ в комерсиална загадка “., сподели министър Комитова

Нито една от компаниите, получили средствата, не се е явила на плануваната през вчерашния ден от министъра среща, с цел да даде повече информация за активността си, добави Виолета Комитова.

Тя посочи, че резултатите от направената инспекция ще бъдат предоставени на Агенцията за държавна и финансова ревизия (АДФИ) и Национална агенция за приходите.

Миналата седмица министър Комитова освободи управлението на Пътната организация точно с аргумента за осъществени предплатени заплащания за обекти, които нямат планова подготвеност и позволение за градеж.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР