25 деца от 5 до 11 години в Бургаска област

...
25 деца от 5 до 11 години в Бургаска област
Коментари Харесай

25 деца в Бургаско вече са с педиатрични ваксини срещу Covid-19

25 деца от 5 до 11 години в Бургаска област към този момент имат сложени педиатрични ваксини против ковид . Имунизация може да се направи в четири кабинета в града, по график и след авансово записване от родителите. 

В ДКЦ „ Ел Масри “ през днешния ден по график  могат да се слагат детски ваксини. В листата обаче попадат 7 малчугана. За да се оползотвори целия флакон ваксини са нужни 10 деца. Несрин Куш от имунизационния кабинет разяснява:

Когато станат към този момент 10 им звъним и на идващия ден ги имунизираме. Една група към този момент ваксинирахме. Сега имаме седем записани деца, изчакваме още три да се запишат и тогава ще ги имунизираме. Имаме деца на 5,6 години, както и на 10, на 11 има. Повечето са на 7-годишна възраст “
Сред към този момент имунизираните малчугани има даже гостували в Бургас деца от София , споделят от ДКЦ-то.  Освен там, имунизация с детски ваксини може да се направи още в ДКЦ 1 и 2 и в " Бургасмед ". Записването е на място, по телефон или в електронната система. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР