25 атласки кедри засадиха днес от общинското лесничейство в Хасково

...
25 атласки кедри засадиха днес от общинското лесничейство в Хасково
Коментари Харесай

Лесничеи и кметът на Хасково засадиха 25 кедри на Ямача

25 атласки кедри засадиха през днешния ден от общинското лесничейство в Хасково и по този метод означиха 20 година от основаването си и Седмицата на гората.В залесяването на парк " Ямача " се включиха кметът Станислав Дечев и заместниците му.



Общинското дружество е залесило 331,6 хектара иглолистна растителност и 2118 хектара издънкови гори за преобразяване във високостеблени през последните 5 година Това заяви шефът на локалното лесничейство инж. Георги Масларов.



" Приходите за интервала главно от осъществяване на дърва за огрев са 6196 000 лв.. Общо стопанисваните горски територии са 11 502 хектара. В хода на охранителната активност за пет години формираните актове са 486, а наказателните постановления са 495. Близо 60 000 лева е цената на наложените санкции. 231 преписки са ориентирани към прокуратурата ", разяснява още инж. Масларов.

 В проектите на общината влиза построяването на два нови парка. В момента се подменят остарелите тополи около коритото на река Хасковска. " През октомври-ноември т. година ще бъде осъществена и концепцията за засаждане на пирамидален явор по протежението на бул. " Васил Левски ", сподели градоначалникът Станислав Дечев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР